درباره کتاب «تاریخچه بیماریشناسی گیاهی»

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، کتاب «تاریخچه بیماریشناسی گیاهی» نوشته پروفسور سورش گویندرو بورکار، دانشمند معاصر هندی، با بیان دهها نمونه تاریخی و شرح تحولات دانش بیماریشناسی گیاهی از دوران باستان تا قرن بیستم، مطالعه این دانش را برای همگان جالب، درسآموز و خواندنی کرده است.
کتابی که ضرورت آشنایی و نبرد با بیماریهای گیاهی را یادآور میشود و در جهت معرفی بیماریهای گیاهی به جامعه کشاورزی در سطح جهانی میکوشد.
«تاریخچه بیماریشناسی گیاهی» پدیدار شدن بیماریهای گیاهی در دورههای مختلف و در شرایط آب و هوایی متفاوت، روشهای کنترل آنها و تاثیر بیماریهای گیاهی بر جوامع و دولتها را بررسی میکند.
همچنین در پیوستی ارزشمند به همت مترجمان کتاب «تاریخچه مختصر بیماریشناسی گیاهی در ایران» نیز آمده است، آن هم با مطالبی درباره چگونگی آغاز آموزش این دانش در کشور، تاسیس مدرسه فلاحت در سال ۱۲۷۹ شمسی، آغاز تدریس حشرهشناسی و دفع آفات توسط دکتر جلال افشار در سال ۱۳۰۶ شمسی و روند توسعه بیماریشناسی گیاهی در ایران و همچنین زندگینامه کوتاهی از اساتیدی که در گسترش این دانش نقش موثری داشتهاند.
به علاوه در این فصل از کتاب میتوان فهرست کاملی از انجمنهای علمی بیماریشناسی گیاهی، نشریات و مجلات تخصصی این عرصه و فهرست تمامی متخصصین علم بیماریشناسی گیاهی در ایران را مشاهده کرد.
در جریان مطالعه این کتاب به نکات شایان توجه تاریخی برخورد میکنیم، از جمله در فصل «بیماریشناسی گیاهی در قرون وسطی» که خوانندگان را با پزشکی باستانی و دستورالعملهای درمان هندی مانند تجویز شیر فیل، روغن سوسمار و آبگوشت ببر آشنا میکند.
کتاب «تاریخچه بیماریشناسی گیاهی» نوشته اس.جی. بورکار با ترجمه دکتر ناصر بیکزاده و دکتر عصمت مهدیخانیمقدم را انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد در ۲۶۲ صفحه و با قیمت ۲۲۵ هزار تومان رهسپار بازار کتاب کرده است.
نظر شما :