یک متخصص بیماری‌های عفونی خبر داد:

احتمال افزایش شیوع آبله‌مرغان در فصل بهار

۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۰۹:۵۲ کد : ۸۳۱۹۰ پژوهش و فناوری
یک متخصص بیماری‌های عفونی گفت: با شروع فصل بهار، احتمال شیوع بیماری ویروسی آبله مرغان افزایش می‌یابد.
احتمال افزایش شیوع آبله‌مرغان در فصل بهار

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر محمدجواد دهقان نیری تصریح کرد:  این بیماری عفونی که با تب و بثورات پوستی همراه است، به‌ویژه در این فصل بیشتر مشاهده می‌شود.

وی ادامه داد: آبله مرغان که در گذشته اغلب در دوران کودکی رخ می‌داد، اکنون به‌دلیل افزایش سطح بهداشت عمومی، در سنین بالاتر نیز دیده می‌شود و در بزرگسالان معمولا علائم شدیدتری نسبت به کودکان دارد. هرچه سن ابتلا بیشتر باشد، شدت بیماری نیز افزایش می‌یابد.

به گفته  مشاور و نماینده تام الاختیار رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی در حوزه پزشکی، جوش‌های ناشی از آبله مرغان ممکن است در نقاط مختلف بدن مانند سر، صورت، اندام‌ها و حتی در تمام بدن ظاهر شوند. گاهی این ضایعات در گلو، چشم‌ها و غشاهای مخاطی مانند دهان، مجرای ادراری یا واژن نیز دیده می‌شوند.

وی  عنوان کرد: دوره حاد بیماری معمولاً حدود یک هفته است، اما در برخی موارد بهبودی ممکن است تا دو یا سه هفته نیز طول بکشد. علائم اولیه ممکن است یک تا دو روز پیش از بروز بثورات ظاهر شوند که شامل تب (عموماً خفیف)، بی‌حالی، کاهش اشتها، سردرد و احساس ناخوشی کلی است.

این متخصص بیماری های عفونی با تاکید بر اینکه نکته مهم در پیشگیری از ابتلا، پرهیز از تماس مستقیم با فرد بیمار است، اظهار کرد: حتی تماس‌های ساده مانند دست دادن یا دیده‌بوسی نیز می‌تواند باعث انتقال ویروس شود. این بیماری به‌شدت واگیردار است و با کوچک‌ترین تماس نیز ممکن است منتقل شود.

دهقان نیری بیان کرد: در صورت مشاهده علائم مشکوک در خود یا فرزندتان، توصیه می‌شود به پزشک عمومی یا عفونی مراجعه کنید. پزشک با بررسی علائم و معاینه می‌تواند بیماری را تشخیص دهد و در صورت نیاز، دارو برای کاهش شدت بیماری و جلوگیری از عوارض آن تجویز کند.

وی با اشاره به اینکه در زمان ابتلا، از خاراندن جوش‌ها خودداری کنید، چرا که این کار می‌تواند خطر عفونت‌های ثانویه را افزایش داده و موجب باقی ماندن جای زخم شود، خاطرنشان کرد: پیشگیری، آگاهی و مراجعه به‌موقع به پزشک می‌تواند روند بهبودی را تسریع کند و از بروز عوارض جلوگیری نماید.


نظر شما :