رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی مطرح کرد؛
جهاددانشگاهی،بازوی مشورتی اسناد بالادستی در استان در زمینه گردشگری

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر حسین امینیمشهدی در نشست هماندیشی اعضای پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی با معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: رسالت دانشگاه حرکت در مرز دانش است و پژوهشهای انجام شده در جهاددانشگاهی دنباله رو این تحقیقات و بر اساس تقاضای جامعه و نیازمحور است.
وی افزود: با توجه به ظرفیتهای پژوهشکده گردشگری این سازمان، میتوانیم بازوی علمی استانداری در این زمینه باشیم و میتوانیم فعالیتهایی که در پژوهشکده گردشگری انجام شده را متناسب با نیازهای استانی و ملی در جامعه به جریان بیاندازیم.
امینیمشهدی با اشاره به آمادگی جهاددانشگاهی جهت توسعه همکاریها با استانداری خراسان رضوی در حوزه گردشگری گفت: این سازمان آماده همکاری در اجرای طرحهای پژوهشی، ارزیابی مراکز اقامتی و نظارت بر کیفیت خدمات گردشگری در استان است.
در ادامه این نشست، «حجت الاسلام علی عسگری»، معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: هر راهی و هر برنامه حاکمیتی به عنوان برنامه مطلوب نیارمند یک علم و بررسی همه جانبه است و پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی به صورت پویا و فعال کار خودش را انجام میدهد.
وی بر ضرورت هم افزایی بین آستان قدس رضوی، اتاق بازرگانی، شهرداری مشهد و مراکز علمی همچون پژوهشکده گردشگری در حوزه زیارت تاکید و با اشاره به اینکه در این زمینه در استان به شدت جزیره ای عمل می کنیم، تصریح کرد: این همکاری به ویژه در بخشهای علمی و پژوهشی، میتواند موجب شکلگیری برنامههای کاربردی و سیاستگذاریهایی مؤثر شود. پژوهشهای خوب و علمی در این زمینه انجام شده است، اما در بسیاری از مواقع به دلیل محدودیتها، این ایدهها بهطور عملیاتی به نتیجه نرسیدهاند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی یادآور شد: یکی از مشکلاتی که در استانهای مختلف به ویژه مشهد مشاهده میشود، عدم همکاری جمعی و عدم تقسیم کار است. این مسئله باید تقویت شود تا همه نهادها و دستگاههای مربوطه بهطور یکپارچه با هم همکاری کنند.
وی از طراحی راه اندازی منطقه آزاد زیارت برای زائرین خارجی در مشهد خبر داد و ادامه داد: مساله توریسم سلامت نیز مورد توجه جدی ما قرار دارد.
عسگری با تاکید بر توجه به مقوله فرهنگ در مساله گردشگری، گفت: در این راستا ما خود را موظف به همکاری با پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی میدانیم.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: در گردشگری تاریخی و بومگردی خراسان رضوی ظرفیتهای زیادی دارد که باید بهطور جدی از آنها بهره برد. گردشگری در مناطق روستایی همچون کاشمر و دیگر شهرستانها در حال توسعه است که با توجه به شرایط آب و هوایی متنوع، جاذبههای زیادی برای جذب گردشگران فراهم میشود.
وی با تاکید بر اینکه هدف اصلی ما توسعه گردشگری بهویژه در حوزه زیارت است، خاطرنشان کرد: میتوانیم با استفاده از تجربیات گذشته و بررسی نیازهای فعلی راهبردهایی برای آینده طراحی کنیم. در این راستا بهویژه در زمینه پارکینگها و دیگر امکانات زیارتی، نیازمند همکاری و هماهنگی بینالمللی هستیم تا این طرحها بهطور مؤثر به مرحله اجرا درآید.
در این نشست، دکتر جواد براتی، رئیس پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: این پژوهشکده به عنوان قطب علمی گردشگری در کشور مطرح است.
وی با اشاره به اینکه پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی پژوهشکده پیشگام در تشخیص مسائل، نیازها و چالشهای علمی پژوهشی مرتبط با زیارت و گردشگری است، افزود: در همین راستا 110 طرح پژوهشی تقاضا محور در حوزه گردشگری و زیارت توسط این پژوهشکده انجام شده است.
وی به برگزاری 98 نشست ،58 کارگاه علمی و همایش بین المللی گردشگری اشاره و تصریح کرد: این پژوهشکده از شبکه ارتباطی وسیعی برخوردار است و در همین راستا و از طریق واحدهای جهاددانشگاهی مطالعاتی را در زمینه گردشگری برای استان هایی همچون فارس، رمانشاه، هرمزگان و چهارمحال بختیاری انجام داده و یا در حال انجام داریم.
نظر شما :