مشاور وزیر ورزش و جوانان مطرح کرد؛

تهدید سلامت مردم توسط جریان‌های اقتصادی

۱۵ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۸:۲۸ کد : ۸۰۸۸۱ پژوهش و فناوری
مشاور وزیر ورزش و جوانان گفت: جریان‌های اقتصادی پشتیبان ساخت سیاست‌هایی شدند که سلامت مردم را تهدید می‌کند، به عبارتی این پاردوکس صنعت سلامتی است. ما امروز با سیاست‌هایی مواجه هستیم که ضد سلامتی مردم است، مثلا سیاست اتوبان سازی، سیاست بزرگ کردن شهرها، سیاست ساختمان‌های کبریتی و ... همه سیاست‌های شکست‌خورده‌ای بوده است که امروز سلامت جامعه را به خطر انداخته است.
تهدید سلامت مردم توسط جریان‌های اقتصادی

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر رضا  شجیع در  همایش یکروزه‌«طبیعت و تن» که توسط جهاددانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد، تصریح کرد:  متخصصانی در کشور هستند که جریان‌های اقتصادی را تئوریزه می‌کنند و کاری که می‌کنند این است که هرکجا سیاستی ایجاد می‌شود، به دنبالش یک جریان اقتصادی هم شکل می‌گیرد.

وی تاکید کرد: جریان‌های اقتصادی نه تنها صحبت متخصصان را نشنیده می‌گیرند بلکه به وسیله متخصصان غیرمتعهد، رفتارهای خود را تئوریزه می‌کنند و حتی به ایده‌های درست محیط زیستی برچسب سیاسی می‌زنند و مانع آن می‌شوند.

وی با انتقاد از اینکه سیاست‌زدگی در حوزه سلامت گریبان ما را گرفته است، ادامه داد: راهکار دو چیز است اول اینکه باید جلو تصمیمات پشت پرده و در خفا گرفته شده و تمام تشکل‌ها در سیاست‌گذاری‌ها سهیم باشند؛ راهکار دوم این است که پیشگیری بر اقدام و درمان مقدم شمرده شود.

مشاور وزیر ورزش و جوانان با اشاره به اینکه در حوزه سلامت، موازنه پیشگیری و درمان به هم ریخته است، اظهار کرد: آنقدر در حوزه درمان بیمارستان ساخته شده و هزینه و سرمایه‌گذاری کرده‌ایم که توازن حوزه درمان و پیشگیری به هم خورده است.

شجیع تصریح کرد: اقتصادی شدن فرایند درمان و جریان‌های اقتصادی پشت آن، با جریان‌های پیشگیری مقابله می‌کند؛ از این رو بایستی گفتمان پیشگیری به یک گفتمان فراگیر در کشور تبدیل شود.

وی عنوان کرد: پیشگیری باید در همه محورها مورد توجه قرار گیرد، چراکه اگر پیشگیری بر درمان مقدم شمرده نشود، ما شاهد ورشکستگی حوزه درمان خواهیم بود و این هشدار را باید جدی بگیریم، چه بسا که امروز بودجه درمان دیابت در ایران ۷۰ برابر کل بودجه ورزش کشور است؛  این آمار هشدارهای جدی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با بیان اینکه به گفته رادولف ویرشو پدر علم پاتولوژی، سرطان دو دلیل دارد، دلیلی که زیر میکروسکوپ مشخص می‌شود و  دیگری دلیل رویکردها و سیاست‌های سرطان‌زا است،  گفت: در حل مسائل و مشکلات یکی از موضوعات مهم و اولیه این است که مسئله و مشکل برای مردم ملموس و قابل درک باشد.

وی خاطرنشان کرد: در دهه ۷۰ کمپین‌های زیادی در دنیا برای تاثیر  CFC بر لایه اُزن و سرطان‌زایی برگزار شد؛ یک دهه تلاش کردند و به جایی نرسید در نهایت یک محقق دلیل این ناکامی را عدم ملموس بودن مسئله برای مردم ذکر کرد و گفت مردم درکی از لایه ازن ندارند و به جای لایه ازن از سوراخ ازن استفاده کنید، درست است که علمی نیست اما مسئله را برای مردم ملموس می‌کند و همین اتفاق هم افتاد،  بنابراین مردم اگر مشکل را لمس کنند بهتر می‌تواند در حل آن کمک کنند.


نظر شما :