رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی تاکید کرد؛

گام‌های بزرگ جهاددانشگاهی در کاهش بیماری‌های صعب‌الاعلاج

۱۵ بهمن ۱۴۰۳ | ۱۸:۰۳ کد : ۸۰۸۸۰ پژوهش و فناوری
رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی ضمن تشریح رسالت‌های این سازمان در پیشگیری و کاهش ابتلا به بیماری‌های صعب‌العلاج گفت: «مرکز غربالگری سرطان» توسط جهاددانشگاهی در حال احداث است که این مرکز یکی از مجهزترین مراکز در کشور خواهد بود و نقش مهمی در تکمیل فرآیند غربالگری و پیشگیری از سرطان ایفا خواهد کرد.
گام‌های بزرگ جهاددانشگاهی در کاهش بیماری‌های صعب‌الاعلاج

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر حسین امینی مشهدی، در همایش طبیعت و تن که در محل تالار فردوسی مجتمع دکتر شریعتی این سازمان برگزار شد، با اشاره به اینکه مقولات «فرهنگ»، «محیط زیست»، «سلامت» و «بهداشت» به عنوان موضوعاتی اساسی‌ از بدو تأسیس جهاددانشگاهی مورد توجه بوده‌ است، گفت: اقداماتی که طی سال‌های گذشته در این سازمان انجام شده‌اند، عموماً هم‌راستا با این مفاهیم بوده و بیشترین توجه جهادگران به آنها معطوف شده است.

وی ادامه داد:تمرکز انتشارات جهاددانشگاهی بر مقوله «محیط زیست» به عنوان یکی از حوزه‌های مهم فعالیت، تأسیس چندین آزمایشگاه تشخیص طبی و راه‌اندازی مراکز پژهشیِ بهداشتی نیز در همین راستا انجام شده است. 

امینی‌مشهدی با بیان اینکه متأسفانه امروزه با انبوهی از معضلات زیست‌-محیطی مواجهیم که بسیاری از آنها قابل پیش‌بینی بوده و طی سالیان اخیر توسط پژوهشگران دلسوز بارها در مورد آنها هشدار داده شده است، افزود: معضلاتی مانند آلودگی آب و خاک و هوا و تغییر سبک زندگی‌ طبیعت‌مدارانه به دلیل تغییر شیوه زیست اجتماعی، از مهمترین عوامل تهدید سلامت هستند و تبعات فراوان اجتماعی و فرهنگی را در پی دارند.

وی بیان کرد: «سرطان» به عنوان یکی از بیماری‌های دلهره‌آور عصر حاضر، در بیشتر موارد به دلیل برهم‌خوردن تعادل زیستی و تغییر سبک زندگی حادث می‌شود که علاوه بر تحمیل هزینه‌های فراوان بهداشتی – پزشکی، اثرات جبران‌ناپذیری بر بنیان‌های خانوادگی و اجتماعی به جا می‌گذارد،  این امر وظیفه‌ای سنگین بر دوش هر یک از ما برای پیش‌بینی، برنامه‌ریزی و اجرای دقیق و به‌موقعِ تصمیمات خواهد گذاشت و شایسته است هر کدام به نحوی سهمی از این وظیفه را برعهده گیریم.

رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: همایش امروز، درواقع تلنگری است برای برانگیختن توجه همگانی به نکاتی که اشاره شد. در همین راستا هرچند طی سال‌ها فعالیت در حوزه درمان، منشأ اقدامات بسیار موثری در سطح شهر و استان، بوده‌ایم، اکنون به این یقین رسیده‌ایم که «پیشگیری» مهم‌ترین رکن مجموعه اقداماتی است که در مواجهه با پدیده سرطان باید انجام شود.

امینی مشهدی افزود: درمانگاه داخلی یکی از مراکز مهم این سازمان برای تشخیص به‌موقع سرطان از طریق برنامه‌های غربالگری است. یکی از ابزارهای قدرتمند ما در این مسیر، استفاده از دستگاه‌های پیشرفته آندوسکوپی و کولونوسکوپی است. این فناوری‌های پیشرفته، امکان تشخیص سریع و دقیق ضایعات مشکوک، به‌ویژه در دستگاه گوارش را فراهم می‌کنند. بسیاری از بیمارانی که به دلیل مشکلات گوارشی به ما مراجعه می‌کنند، با همین تجهیزات تحت بررسی قرار می‌گیرند و در صورت مشاهده موارد مشکوک، اقدامات تشخیصی و درمانی لازم برایشان انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه آزمایشگاه‌های سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی نیز نقش مهمی در فرآیند تشخیص و پایش بیماری‌ها دارند، بیان کرد: تست‌های آزمایشگاهی که در مراکز ما انجام می‌شود، نه‌تنها به تشخیص زودهنگام سرطان کمک می‌کند، بلکه امکان پایش روند درمانی بیماران سرطانی را نیز فراهم می‌آورد.

رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه موضوع درمان هم بسیار قابل توجه است و از بار سنگین رنج بیماران و خانواده‌هایشان می‌کاهد، تصریح کرد: در حال حاضر، در کنار غربالگری و تشخیص، مرکز شیمی‌درمانی ما نیز به‌طور فعال در درمان بیماران سرطانی نقش دارد. آنچه در این مرکز اهمیت دارد، ارائه خدمات درمانی با تعرفه عمومی و دسترسی عادلانه برای بیماران است.

وی تاکید کرد: ما معتقدیم که هیچ فردی نباید به دلیل مشکلات مالی از دریافت درمان محروم بماند و به همین دلیل تمام تلاش خود را کرده‌ایم که بهترین و به‌روزترین خدمات را با هزینه‌ای مناسب در اختیار بیماران قرار دهیم.

رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی در ادامه سخنانش گفت: علاوه بر تمامی این فعالیت‌ها، یک پروژه بزرگ دیگر نیز در دست اجرا داریم که گام مهمی در مسیر ارتقای سلامت جامعه خواهد بود. «مرکز غربالگری سرطان» که در حال احداث است، یکی از مجهزترین مراکز در کشور خواهد بود و نقش مهمی در تکمیل فرآیند غربالگری و پیشگیری از سرطان ایفا خواهد کرد.

به گفته وی، این مرکز به ما اجازه خواهد داد تا بیماران را در مراحل بسیار ابتدایی بیماری شناسایی کنیم؛ یعنی زمانی که درمان‌ها بیشترین اثربخشی را دارند و کیفیت زندگی بیماران را به شکل قابل توجهی ارتقا می‌دهند.

وی اظهار کرد:  تمام این اقدامات در راستای یک هدف اصلی  و آن هم نجات جان یک انسان از طریق پیشگیری، تشخیص زودهنگام، درمان مؤثر و حمایت از سلامت روان بیمار و خانواده او است  چرا که نجات یک انسان با نجات یک جامعه برابر است.

وی با اشاره به اینکه آنچه اکنون اولویت اصلی ماست، تغییر نگرش مردم نسبت به سلامت و تشویق آنان به انجام غربالگری‌های دوره‌ای به منظور کاهش این بیماری‌های صعب‌العلاج در جامعه است، خاطرنشان کرد: امروز در جهاد دانشگاهی، گام‌های بزرگی برداشته‌ایم، اما این مسیر همچنان ادامه دارد. امیدواریم که با توسعه مراکز تشخیصی، افزایش دسترسی به خدمات درمانی و فرهنگ‌سازی در زمینه پیشگیری، بتوانیم به آینده‌ای روشن‌تر برای بیماران مبتلا به سرطان و دیگر بیماری‌های مزمن دست یابیم.


نظر شما :