ضرورت تبلور دانشجو محوری، ارزش محوری و نوآوری فرهنگی در فعالیت‌های سازمان دانشجویان

۰۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ | ۱۵:۳۲ کد : ۷۰۵۷۲ فرهنگی
رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی بر ضرورت تبلور دانشجو محوری، ارزش محوری و نوآوری فرهنگی در فعالیت‌های سازمان دانشجویان تاکید کرد.
ضرورت تبلور دانشجو محوری، ارزش محوری و نوآوری فرهنگی در فعالیت‌های سازمان دانشجویان

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر «حسین امینی‌مشهدی» در نشست با مسوولان دفاتر سازمان دانشجویان که در سالن همایش‌های دکتر کاظمی‌آشتیانی برگزار شد، اظهار کرد: جهاددانشگاهی در بدو تاسیس تا اواسط دهه 70 محور اصلی فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه‌ها بود و با شکل‌گیری ساختارهای فرهنگی در دانشگاه‌ها ضرورت بازنگری و احیای نقش فرهنگی جهاددانشگاهی در فضای دانشگاه‌ها بیش از پیش احساس می‌شد.

 وی نقطه آغاز تحول و بازآفرینی نقش جهاددانشگاهی در دانشگاه‌های کشور را تاسیس سازمان دانشجویان در سال 1377 دانست و افزود: از دل سازمان دانشجویان ساختارهای موفق فرهنگی دیگری شکل گرفت که می‌توان به ایسنا به عنوان یکی از فرزندان این سازمان اشاره کرد.

 شگل‌گیری سازمان دانشجویان با هدف تقویت فرهنگ اسلامی در میان دانشجویان 

 رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: زمانی که سازمان دانشجویان شکل گرفت جهاددانشگاهی در حال تدوین برنامه اول توسعه خود بود و این سازمان برای تحقق یکی از استراتژی‌های این برنامه مبنی بر  تقویت فرهنگ و ارزش‌های اسلامی در جامعه و به خصوص در نسل جوان و دانشجویان دانشگاه‌ها شکل گرفت.

 امینی‌مشهدی با اشاره به اینکه بعد از تصویب سند چشم‌انداز جهاددانشگاهی در افق ۱۴۰۴ نیز برای تحقق اهداف آن با مشارکت دانشجویان و ارتقاء جامعه پذیری و ایفای نقش دانشجویان در فضای کشور چشم اندازی برای سازمان دانشجویان در نظر گرفته شده است، بیان کرد: نکته قابل توجه و مهم برگرفته از این سند توجه و اهتمام جدی به شناخت پیشاپیش مسائل فرهنگی، اجتماعی و ارائه راهکارهای جذاب، متنوع و دانشجو پسند برای حل مسئله با تاکید بر نوآوری فرهنگی است.

 سازمان دانشجویان منشا تحولات بزرگی در حوزه فرهنگی دانشجویان شد

 وی تصریح کرد: در حقیقت سازمان دانشجویان در ایامی که کمتر موضوعات مربوط به نوآوری در ادبیات فرهنگی کشور جاری بود با این رویکرد شکل گرفت و منشا اقدامات و تحولات بزرگی در حوزه فرهنگی دانشگاه‌ها شد..

 امینی‌مشهدی با تاکید بر توجه به 3 کلیدواژه "دانشجو محوری"، "ارزش محوری" و "نوآوری فرهنگی" در مواجه با فعالیت‌های سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی، اظهار کرد: به عبارت دیگر سازمان دانشجویان زمانی سازمان دانشجویان است که این 3 کلید واژه در فعالیت‌های آن تبلور پیدا کند، چراکه روحیه دانشجویی با نوآوری و ارزش‌محوری توامان است. بنابراین باید زمینه مشارکت دانشجویان در جهاددانشگاهی بیش از بیش فراهم شود.

 رئیس سازمان جهاددانشگاهی منابع انسانی را مهمترین ثروت این سازمان برشمرد و تصریح کرد: سازمان دانشجویان در مشهد در این سال‌ها یکی از موفق‌ترین بخش‌های سازمان در جذب و تربیت نیروی انسانی مورد نیاز جهاددانشگاهی بوده است. در حقیقت سازمان دانشجویان هم حلقه وصل جهاددانشگاهی با دانشگاهیان به خصوص دانشجویان بوده و هم محلی برای تامین نیروی انسانی مورد نیاز سازمان.

 وی یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد جهاددانشگاهی در عرصه جذب منابع انسانی را جذب نیروی انسانی از حوزه فرهنگی دانست و بیان کرد: افراد در دوره دانشجویی در قالب فعالیت‌های فرهنگی با ساختارها و ارزش‌های جهاددانشگاهی آشنا می‌شوند و در این ارزیابی دو سویه هم فرد و هم سازمان برای ادامه همکاری فرصت ارزیابی دارند.

 نقش پررنگ سازمان دانشجویان در فرآیند جذب نیرو در جهاددانشگاهی

 امینی‌مشهدی با بیان اینکه بسیاری از مدیران ارشد جهاددانشگاهی در عرصه ملی و استانی از مسیر سازمان دانشجویان وارد جهاددانشگاهی شدند، افزود: این سازمان از بین ساختارهای فرهنگی موجود در جهاددانشگاهی نقش مهمتری در تحقق فرآیند جذب نیرو ایفا کرده است.

 رئیس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی در همین زمینه ادامه داد: متاسفانه عوامل متعددی از جمله قوانین و مقررات بالادستی در خصوص جذب نیروی انسانی در سال‌های اخیر باعث شده تا جریان سیال نیروی جوان دانشجویی در جهاددانشگاهی تا اندازه‌ای کند شده و چابکی سال‌های قبل در شناسایی و جذب نیروهای دانشجویی را  نداشته باشد که در این رابطه باید درخصوص امکان سنجی رفع این موضوع و حل آن همکاران حوزه‌های فرهنگی و پشتیبانی از طریق ستادهای خود پیگیری کنند تا نتیجه مطلوب حاصل شود.

 وی با اشاره به اینکه سازمان دانشجویان در برنامه اول توسعه جهاددانشگاهی شکل گرفت و در حال حاضر نیز در آستانه ورود به برنامه هفتم توسعه جهاددانشگاهی هستیم، خاطرنشان کرد: لازم است متناسب با شرایطروز، ویژگی‌های دانشجویان امروزی، نیازهای کشور و استان، فضای فرهنگی دانشگاه‌های استان و متناسب با اسناد بالادستی، برنامه هفتم توسعه سازمان دانشجویان مشهد تنظیم و همه بخش‌های سازمان با رویکرد حمایتی برای تحقق این برنامه همت کنند.

 امینی‌مشهدی تقویت رابطه درون سازمانی میان حوزه فرهنگی سازمان و سایر بخش‌های آن را از جمله مهمترین موضوعاتی دانست که باید در برنامه هفتم توسعه سازمان دانشجویان مورد توجه قرار گیرد و افزود: سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی برای توسعه خود نیازمند فضای جوان و شاداب دانشجویی است و باید زمینه حضور قاعده مند دانشجویان در بخش‌های مختلف سازمان در برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار گیرد.

 ضرورت انتقال ایده‌‌های دانشجویی به بدنه جهاددانشگاهی

 در ادامه این نشست دکتر «سعید خدیوی» معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی با تشریح نقش موثر دانشجویان در پویایی و چابکی جهاددانشگاهی اظهار کرد: شنیدن ایده‌های دانشجویی همواره راهگشا و موثر در حل مسائلی که با آن مواجهیم بوده است.

 وی با تاکید بر ضرورت انتقال ایده‌‌های دانشجویی به بدنه جهاددانشگاهی افزود: کار کردن با جریان زلال و خالص دانشجویی علاوه بر تاثیرات مستقیمی که بر سازمان دارد ثمرات شخصی زیادی هم برای مدیرانی که با این بدنه کار می‌کنند درپی خواهد داشت.

 در بخش دیگر این نشست «مهدی نعیمیان‌راد» مدیر اجرایی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، ایجاد بستر برای فعالیت اقتصادی دانشجویان را یکی از اولویت‌های این سازمان برشمرد و بیان کرد: ما بر این باور هستیم تا ضمن حفظ روحیه فرهنگی و ماموریت‌های فرهنگی‌ سازمان دانشجویان، بستری برای یک‌پارچه شدن فعالیت اقتصادی دانشجویان را نیز فراهم کنیم.

 مدیر اجرایی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی خراسان رضوی در این خصوص، از ایده ایجاد شهر دانشجو سخن گفت و افزود: شهر دانشجو بازار خدمات و محصولات دانشجویی است و با توجه به اینکه فعالیت‌های دانشجویی بسیار مورد اعتماد مردم هستند می‌تواند زمینه‌ساز رشد و ارتقای فعالیت‌های دانشجویی با تکیه بر مفهوم کارآفرینی شود.


نظر شما :