توسط انتشارات جهاددانشگاهی خراسان رضوی؛
کتاب «راهبردهای سماجت علفهای هرز» منتشر شد

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، این کتاب در 381 صفحه و 16 فصل توسط اکبر علی وردی و سمیرا کرمی، عضو هیات علمی و دانشجو دکتری دانشگاه بوعلی سینا ترجمه شده است.
در بخشی از سخن مترجمان این کتاب، آمده است که؛ کشاورزی به عنوان جز مهمی از اقتصاد جهان، همواره خسارات اقتصادی هنگفتی از سوی علفهای هرز متحمل میشود. با وجود تلاشهای گسترده انسان برای از بین بردن علفهای هرز، آنها به دلیل اتخاذ راهبردهای فوق العادهای به تکامل و سماجت خود ادامه دادهاند که مایه تعجب و بهت دانشمندان علفهای هرز، کشاورزان و مدیران مزارع شده است.
در این کتاب، سماجت علفهای هرز به صورت توانایی گونههای گیاهی نامطلوب برای تکامل، بقا، رشد و تکثیر مداوم تحت فشارهای گزینش طبیعی و انسانی تعریف شده است.
استفاده مکرر از یک روش مدیریتی خاص میتواند گونههایی از علفهای هرز را گزینش کند که احتمالا در برابر آن روش سازگار(متحمل یا مقاوم) هستند،کاهش تدریجی در تنوع زیستی در بوم نظامهای کشاورزی و اتکای بیش از حد به ابزار مدیریتی خاص، بدون شک سرعت سازگاری علفهای هرز را در دهههای اخیر تسریع کرده است.
از آنجا که عامل کلیدی برای سماجت علفهای هرز در بوم نظامهای کشاورزی سازگاری آنهاست. دانش راهبردهای سماجت علفهای هرز برای توسعه و اتخاذ راهبردهای مدیریت تلفیقی علفهای هرز موثرتر بسیار حائز اهمیت است تا بدین طریق سماجت علفهای هرز کاهش یابد.
با محدود شدن زمینهای قابل کشت و افزایش جمعیت کشور عزیزمان، ایران، نیاز مبرمی به افزایش بهرهوری در کشاورزی وجود دارد و کنترل موثر علفهای هرز برای اطمینان از امنیت غذایی کشور، بسیار ضروری است.
نظر شما :