میتوان با بکارگیری دانش و تکنولوژی روز، از واردات بیرویه کود به کشور جلوگیری کرد

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، سیده مهدیه خرازی با بیان این مطلب افزود: هدف گذاری کشور، رسیدن به خودکفایی در تولید محصولات غذایی اصلی تا سال 2025 است که پیشبینی میشود طی 5 تا 10 سال آینده مصرف کود را در کشور افزایش دهد.
وی تاکید کرد: مصرف کودهای مختلف برای افزایش بازدهی تولید محصولات کشاورزی در ایران ضروری هستند، زیرا بخش عمدهای از زمینهای موجود برای کشت، حاصلخیزی مناسبی ندارند. علاوه بر این، با توجه به کاهش حجم بارندگی طی ده سال گذشته در کشور و بحران آب در منطقه، تغییر الگوی کشت به سمت سیستمهای کشت گلخانهای به عنوان راهکاری مهم برای برون رفت از بحران کمآبی در کشور مطرح میباشد که در این میان کاربرد کودها به عنوان یک پیش نیاز اساسی جهت افزایش بازده محصولات کشاورزی مطرح میباشد.
خرازی عنوان کرد: در این راستا پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دو کود وارداتی پرکاربرد در زمینه کشتهای گلخانهای را هدفگذاری نموده است که تحقیقات انجام شده طی چند سال اخیر، منجر به دستیابی به دانش فنی تولید دو کود با نامهای گلایسیمیک (Glycimic) و اگریمیک (Agrimic) شده است.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان رضوی تصریح کرد: کود گلایسیمیک با دارا بودن ترکیب متعادل از عناصر ریزمغذی و اسید آمینه گلایسین باعث رشد ریشه و جذب مواد غذایی به صورت همزمان میشود، این کود زمینه تولید هورمون اکسین را در ریشهها فراهم نموده و از این طریق باعث افزایش حجم و گسترش ریشهها میشود و در نتیجه رشد اندامهای هوایی و تولید محصول نیز افزایش مییابد. کود گلایسیمیک همچنین سنتز پروتئینهای گیاهی را افزایش داده و سبب افزایش مقاومت ریشه و گیاه در برابر انواع تنشهای محیطی میشود.
وی ادامه داد: کود اگریمیک حاوی عناصر ریزمغذی کلات شده با EDTA به همراه آهن میباشد که باعث افزایش عملکرد گیاه از طریق بهبود جذب عناصر غذایی می شود. حضور EDTA در این کود سبب پایداری عناصر در ترکیب کودی میگردد. این کود قبل از بروز علائم کمبود عناصر ریزمغذی و آهن و یا در هنگام بروز نخستین علائم کمبود این عناصر، در طول بازههای زمانی رشد، شکوفه دهی، استقرار و رشد میوه به صورت محلول پاشی برگی و یا کود آبیاری قابل استفاده میباشد.
وی با تاکید بر اینکه قیمت تمام شده این دو کود نسبت به نمونههای مشابه وارداتی 30 درصد کاهش داشته است و عملکرد یکسان با نمونه های وارداتی دارند، خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی با داشتن زیرساختهای پژوهشی و دانش فنی کسب شده طی سالهای متمادی و تجربیات عملی در این زمینه، در حوزه کود ورود کرده و با توجه به حجم بالای تقاضا برای این نوع محصولات و تخصصی بودن آنها که نیاز به دانش تخصصی است، برای خود جایگاه ویژهای کسب کرده است. در فرمولاسیون تولید محصولات کودی سعی شده است از پتانسیلهای هر یک از اجزای تشکیل دهنده محصول به طور مطلوبی استفاده شود تا در نهایت منجر به افزایش بهرهوری و تولید بویژه در شرایط کشت هیدروپونیک شود.
نظر شما :