/جهاد دانشگاهی الگوی پیشرفت؛ با ایمان، امید و اعتماد به جوانان/

از تولید پوست مصنوعی تا افزایش تاثیرگذاری سلول‌های بنیادی در درمان در جهاددانشگاهی خراسان رضوی

۱۶ مرداد ۱۴۰۲ | ۱۵:۳۳ کد : ۶۰۸۴۱ پژوهش و فناوری
عضو هیات علمی گروه پژوهشی سلول های بنیادی و پزشکی شخص محور جهاددانشگاهی خراسان رضوی با اشاره به اینکه سنگ بنای اصلی این گروه در سال ۱۳۸۶ گذاشته شد، گفت: با توجه به نیاز کشور در حوزه سلول‌های بنیادی و در راستای ماموریتی که جهاددانشگاهی خراسان رضوی مبنی بر ارتباط بین جامعه دانشگاهی و فضای بیرون دانشگاه داشت، گروه پژوهشی سلول های بنیادی و پزشکی شخص محور تشکیل شد
از تولید پوست مصنوعی تا  افزایش تاثیرگذاری سلول‌های بنیادی در درمان در جهاددانشگاهی خراسان رضوی

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، مهدی میراحمدی با بیان این مطلب افزود: از امکانات پیشرفته و تخصصی گروه، می توان به راه اندازی اولین اتاق تمیز در شرق کشور که در سال 1392 افتتاح شد، اشاره نمود. این اتاق تمیز، سبب تسهیل نمودن ارائه خدمات بالینی و سلول درمانی به جامعه پزشکی کشور گردید.

وی ادامه داد:  با بهره برداری از اتاق تمیز گروه پژوهشی سلول‌های بنیادی و پزشکی شخص محور جهاددانشگاهی خراسان رضوی طرح‌های تحقیقاتی و ترجمانی را در قالب کار آزمایی بالینی با هدف بررسی ایمنی و  اثر بخشی سلول‌های بنیادی مزانشیمی بر روی بیماران مبتلا به بیماری‌های پوستی، خودایمنی، ارتوپدی و نارسایی‌های قلبی و کلیوی انجام دادیم.

عضو هیات علمی گروه پژوهشی سلول‌های بنیادی و پزشکی شخص محور جهاددانشگاهی خراسان رضوی از تولید پوست مصنوعی با استفاده از سلول‌های بنیادی مزانشیمی و کراتینوسیتی برای افرادی که دچار سوختگی‌های شدید بودند در این گروه خبر داد و  اظهار کرد: از دیگر دستاوردهای این گروه کشت سلول‌های بنیادی در یک فضای سه بعدی بود که توانستیم برای بسیاری از مشکلات از جمله بیماری‌های ارتوپدی و درمان شکستگی‌های ناجوش‌خور استفاده کنیم.

وی دست‌ورزی ژنتیکی بر روی سلول‌های بنیادی را از دیگر دستاوردهای گروه پژوهشی سلول‌های بنیادی و پزشکی شخص محور جهاددانشگاهی خراسان رضوی برشمرد و عنوان کرد: با این روش توانستیم تاثیرگذاری سلول‌های بنیادی را افزایش دهیم.

میراحمدی به پژوهش‌های انجام شده در گروه بر روی سرطان‌های بدخیم خون و ژنومیکس سرطان اشاره نمود و بیان کرد: در دهه‌های گذشته علم پزشکی  نگاهی کلی‌گرایانه نسبت به انواع بیماری‌ها  داشت بدین معنا که هر بیماری صرفا براساس یکسری نشانه‌های عمومی و یکسان شناسایی می‌شد و بر اساس همان نشانه‌ها طبقه بندی و راهکارهای مختلف درمانی برای آن بیماری تجویز می شد یعنی برای تمامی بیماران با نشگان مشخص، یک نوع درمان واحد تجویز می‌گردید که  این یک رویکرد قدیمی و سنتی در پزشکی بود.

وی در ادامه یادآور شد: در چند سال گذشته شکل و شمایل علم پزشکی تغییر یافته است و این علم متوجه شده است که باید بیماری‌ها را بر اساس ژن‌های مختص هر فرد طبقه بندی کرد و برای درمان هر بیماری دارو و روش درمانی اختصاصی  برای همان فرد را تجویز کرد. چرا که افراد از لحاظ ژنتیکی با یکدیگر متفاوت هستند.

وی در ادامه تاکید کرد: بحث پزشکی شخص محور با استفاده از سلول‌های بنیادی همان حلقه رابطی است که  عملاقطعات پازل را به یکدیگر متصل می‌کند یعنی زمانی که از یک فرد سلول‌های خود فرد را می گیرند مختص همان فرد است.

میراحمدی به   تحقیقات در زمینه جدید استخراج و استفاده از میکروزیکول‌های خارج سلولی در گروه پژوهشی سلول‌های بنیادی و پزشکی شخص محور جهاددانشگاهی خراسان رضوی اشاره و تصریح کرد: این میکروزیکول‌های خارج سلولی به دلیل عملکرد مناسب به عنوان پنجره‌ای جدید در درمان بیماری‌های صعب العلاج معرفی شده اند که می توانند جایگزین مناسبی برای سلول درمانی باشند.

 

 

 

 


نظر شما :