عضو هیات علمی جهادانشگاهی خراسان رضوی:
نظارت برسلامت روان افراد مبتلا به سرطان از اهمیت بسزایی برخوردار است

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، ددکتر رضا جعفرزاده با بیان این مطلب افزود: مطالعات نشان دادهاند که تا یک سوم افراد مبتلابه سرطان که در بیمارستانها درمان میشوند، دارای وضعیت سلامت روان مشترک هستند و اعتقاد بر این است که بین 8 تا 24 درصدافراد مبتلا به سرطان از درجاتی از افسردگی رنج می برند.
وی تصریح کرد: متاسفانه بیماران سرطانی که افسردگی را تجربه میکنند در بسیاری ازموارد کمتر از برنامههای درمانی خود پیروی میکنند و بسیاری از قرار ملاقاتهای درمانی خود را از دست می دهند.
وی ادامه داد: به همین دلیل به مبتلایان به سرطان و خانوادههای آن ها پیشنهاد میشود که هنگام گذراندن دورههای درمان سرطان، علائم و نشانههای اختلالات سلامت روان را تحت نظر داشته و شناسایی نمایند.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان رضوی تصریح کرد: باید توجه داشت که برخی از علائم اختلالات روانپزشکی ممکن است با علائم مرتبط با سرطان یا عوارض جانبی ناشی از درمان آنها، از جمله تغییرات اشتها، وزن، خواب، و همچنین تغییرات در تمرکز و انگیزه همپوشانی داشته باشد.
به گفته جعفرزاده، مسائل و مشکلات مربوط به سلامت روان که معمولاً توسط بیماران سرطانی تجربه میشود عموما شامل پریشانی، افسردگی و اضطراب هستند.
وی عنوان کرد: در جریان ابتلا به سرطان، پریشانی به صورت تجربه آلام عاطفی ناشی از تغییرات استرس زا در زندگی که باعث احساس غم و اندوه یا نگرانی می شود، احساس پریشانی می تواند به صورت مشابه افسردگی و اختلالات اضطرابی ظاهر شود.
وی ادامه داد: علائم این اختلال روانشناختی ممکن است شامل احساس غم، ترس یا عصبانیت، احساس درماندگی، ناامیدی، عدم اطمینان در موردهدف یا معنای زندگی خود عنوان کرد.
وی اظهار کرد: افسردگی به صورت احساس غمگینی، از دست دادن علاقه به فعالیتهایی که زمانی لذت بخش بودهاند و در برخی موارد، بروز افکارخودکشی خود را بروز میدهد. علائم افسردگی ممکن است شامل بی حسی عاطفی، احساس عصبی بودن و داشتن احساس گناه،اختلال تمرکز، مشکلات خواب مانند بی خوابی، پرخوابی یا دیدن کابوس وتغییرات در سطح انرژی باشد.
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان رضوی عنوان کرد: اضطراب به عنوان اختلالی که باعث احساس نگرانی، تنش و افکار مزاحم میشود قلمداد شده. هنگام برخورد با رویدادهای استرسزا زندگی، اضطراب میتواند بدتر شود و خود را با علائمی همچون بروز احساس نگرانی ناخواسته، مشکل در تمرکز ، تنش عضلانی ولرزش اندام خود را نشان میدهد.
وی خاطرنشان کرد:تمامی این مشکلات که سلامت روان بیماران و خانوادههای آن ها را تهدید میکند در صورت شناسایی به موقع با برگزاری جلسات مشاوره فردی و خانوادگی قابل مدیریت هستند و بهبود سلامت روان افراد مبتلا به سرطان بی شک در درمان سرطان این افراد نیزتاثیرگزار خواهد بود.
نظر شما :