مدیر گروه پژوهشی بیوتکنولوژی گیاهان باغبانی جهاددانشگاهی خراسان رضوی:
باید توجه ویژهای در بکارگیری بهینه از منابع آبی بخش کشاورزی گردد

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر آزاده خادم ا بیان این مطلب افزود: با توجه به وقوع خشکسالیهای پیدرپی در کشور و لزوم مصرف بهینه آب، حمایت از توسعه گلخانهها، اصلاح و تغییر الگوی کشت سنتی به مدرن و مدیریت بحران آب در بخش کشاورزی ضروری است.
وی با اشاره به اینکه مشکلات مربوط به کمبود آب و بحرانهای زیست محیطی ناشی از آن بسیار جدی است و لازم است توجه ویژهای در بکار گیری بهینه از منابع آبی کشور شود، ادامه داد: هر گونه سیاست گذاری در خصوص استفاده بهینه و افزایش کارایی مصرف آب بویژه در بخش کشاورزی به عنوان بزرگترین مصرف کننده منابع آبی کشور، می تواند تاثیر قابل توجهی در کنترل این بحران داشته باشد.
مدیر گروه پژوهشی بیوتکنولوژی گیاهان باغبانی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی عنوان کرد: باید توسعه فناوری کشتهای گلخانهای به جهت عملکرد و کارایی مصرف آب بالاتر در صدر اولویتهای دولت در حوزه کشاورزی قرار گیرد.
وی اظهار کرد: با توجه به بحران کنونی آب، گروه پژوهشی بیوتکنولوژی گیاهان باغبانی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی تمرکز ویژهای بر توسعه سیستمها، بسترهای کشت و فرمولاسیون تغذیهای محصولات گلخانهای دارد.
خادم تصریح کرد: گروه با هدف گذاری مشکل کم آبی کشور، استفاده نامتعادل از منابع کودی و بسترهای کشت وارداتی، در حال توسعه سیستم های نوینی در کشتهای گلخانهای است که کارایی مصرف آب و کود در آن افزایش یافته باشد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از عوامل اثر گذار در رشد و نمو گیاهان، محرکهای رشد است. محرکهای رشد میتوانند نقش مهمی در بهبود جذب عناصر غذایی توسط گیاه ایفا نمایند تا نه تنها سبب افزایش عملکرد گیاه شوند بلکه وابستگی به کودهای رایج را نیز کاهش دهند.
به گفته وی، با بهرهگیری از روشهای صحیح مدیریت اقلیم و تغذیه گیاه میتوان ضمن حفظ تنوع زیستی، با افزایش کارایی نهادهها، عملکرد محصولات کشاورزی را نیز افزایش داد.
نظر شما :