دندانپزشک کلینیک تخصصی دندانپزشکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی:

در صورت عدم معالجه ریشه دندان، سیر بیماری نهایتاً منجر به کشیدن و یا از دست دادن دندان خواهد شد

۱۰ تیر ۱۴۰۲ | ۱۰:۱۴ کد : ۵۸۸۷۱ پژوهش و فناوری
دندانپزشک کلینیک تخصصی دندانپزشکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: : عوارض عدم درمان شامل آبسه، درد، عفونت شدید و نهایتاً از دست دادن دندان خواهد بود. اگر پالپی که آلوده شده و ملتهب و دردناک است خارج نشود و به عبارتی معالجه انجام نگردد، معمولاً درد آن بیشتر شده و بیمار را اذیت می‌کند
در صورت عدم معالجه ریشه دندان، سیر بیماری نهایتاً منجر به کشیدن و یا از دست دادن دندان خواهد شد

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر شیرین رضایی با بیان این مطلب افزود:  قسمت اعظم ساختمان دندان را عاج تشکیل می‌دهد، درون عاج فضایی وجود دارد که شامل عصب و شبکه مویرگی است که اصطلاحاً به آن پالپ گفته می‌شود.

وی ادامه داد: پالپ از شاخه‌های اصلی اعصاب و عروق در انتهای ریشه منشعب می‌شود و از درون کانال‌هایی که در ریشه وجود دارد به این فضا می‌رسد.

به گفته وی، حس، تغذیه، عاج سازی و دفاع میکروبی از اعمال پالپ بشمار می‌آیند؛ این بافت نرم ممکن است تحت تأثیر میکروب‌ها، عفونی شده و عفونت را در مسیر ذکر شده به استخوان اطراف ریشه منتقل کند، در چنین مواردی تمام این بافت توسط دندانپزشک برداشته شده، محفظه پالپ و کانال‌ها تمیز و به نحو مطلوبی  پر می‌شود.

وی ادامه داد: تعداد ریشه دندان‌ها بطور معمول و طبیعی بین یک تا سه عدد می‌باشد، ولی دندان‌هایی نیز وجود دارند که دارای یک یا چند ریشه اضافی هستند و در حین کار و با گرفتن رادیوگرافی کشف می‌شوند.

دندانپزشک کلینیک تخصصی دندانپزشکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی  اظهار کرد: بطور طبیعی دندان‌های قدامی دارای یک ریشه، دندان‌های آسیای کوچک دارای یک یا دو ریشه و دندان‌های آسیای بزرگ سه و چهار ریشه‌ای هستند.

به گفته دکتر رضایی، مراقبت‌ها، مراجعه و معاینات منظم دندانپزشکی و رعایت اصول بهداشت دهان و دندان و ترمیم پوسیدگی‌ها در مراحل اولیه لازم است تا دندان نیاز به معالجه عصب نداشته باشد. 

وی عنوان کرد: علاوه بر پوسیدگی، عوامل دیگری چون سابقه ضربه ناگهانی به دندان حتی در مواردی چون ضربه قاشق و یا شکستن تخمه، پسته و بادام، پرکردگی‌های وسیع، شکستگی و ترک دندان، تحلیل و سایش شدید دندانها و بیماریهای پیشرفته لثه در ایجاد آماس و بیماری پالپ نقش دارند.

وی بر  لزوم درمان ریشه و معالجه عصب تاکید و تصریح کرد:  در صورت عدم معالجه ریشه دندان سیر بیماری نهایتاً منجر به کشیدن و یا از دست دادن دندان خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: مواردی هم وجود دارد که درد فروکش می‌کند؛ باید توجه داشت که از بین رفتن درد دندان نشانه بهبودی پالپ دندان نیست و عفونت به سیر خود ادامه می‌دهد،سرایت عفونت به استخوان انتهای ریشه باعث ایجاد گرانوم، کیست و یا آبسه می‌گردد که خود درد و ناراحتی ثانویه‌ای را به دنبال دارد و در صورت معالجه عصب و در واقع ریشه دندان، دندان حفظ می‌شود و همچنین وجود دندان باعث حفظ استخوان نگهدارنده آن می‌گردد. 


نظر شما :