عضو پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی خراسان رضوی:

گردش مالی متأثر از حضور گردشگران، با تعداد گردشگر و زائر تبیین نمی‌شود

۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ | ۰۹:۳۷ کد : ۵۶۷۳۵ پژوهش و فناوری
عضو پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: گردش مالی متأثر از حضور گردشگران، تحت تأثیر متغیرهای گوناگونی قرار دارد و فقط با تعداد گردشگر و زائر تبیین نمی‌شود، پس نباید برای برخی مسئولان این تصور ایجاد شود که آورده مالی و اقتصادی حوزه گردشگری، فقط به تعداد زائران و گردشگران وابسته است.
گردش مالی متأثر از حضور گردشگران، با تعداد گردشگر و زائر تبیین نمی‌شود

آرش قهرمان در گفت‌‍و‌گو با شهرآرا افزود:  در هیچ یک از استان‌های کشور که مقصد حضور گردشگران هستند، آمار دقیق و کارشناسی شده‌ای وجود ندارد.

او در پاسخ به این سؤال که درصورت صحت آمار، حضور این تعداد زائر در مشهد بر گردش مالی شهر چه میزان اثرگذار خواهد بود، بیان کرد: در چشم انداز اقتصادی، فقط متغیر تعداد حضور گردشگران نیست که می‌تواند چرخه اقتصاد گردشگری شهر مشهد را به حرکت دربیاورد و یکی از متغیرهای مهم در این زمینه، تعداد روزهای اقامت گردشگران در مقصد است.

وی ادامه داد:  به عنوان مثال شاید شهری  ۵میلیون گردشگر با متوسط حضور چهار روز داشته باشد که در این صورت، درمجموع ۲۰میلیون نفرروز اقامت در آن شهر وجود داشته است، اما اگر در همان شهر ۴میلیون گردشگر با متوسط اقامت یک هفته برآورد شود، ۲۸میلیون نفرروز اقامت در آن شهر رقم خواهد خورد.

به گفته قهرمان، یکی دیگر از متغیرهای مؤثر بر گردش مالی این حوزه، طبقه اقتصادی زائران است؛ چون آن‌ها دارای وضعیت‌های مختلف از نظر قدرت خرید هستند که این موضوع نیز متغیرهای مالی گردشگری شهر را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

عضو پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی خراسان رضوی تاکید کرد: سبک سفر، متغیر دیگری است که بر آورده مالی گردشگران مؤثر خواهد بود؛ به عنوان مثال زائرانی که در دهه پایانی صفر به مشهد می‌آیند، معمولا اقامت کوتاه دارند و به حسینیه‌های شهر خود می‌روند و حتی موادغذایی موردنیازشان را از مبدأ می‌آورند، بنابراین هیچ کدام از حوزه های خوراک و اقامت را تحت تأثیر قرار نمی‌دهند و چون در روزهای زیارتی ویژه سفر کرده‌اند، نمی‌توانند بر بازار تفریح و سرگرمی نیز تأثیرگذار باشند.


نظر شما :