عضو هیات علمی پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی:

در شرایط رکود و تورم خدمات سفر از سبد هزینه خانوارها حذف و یا کاهش می یابد

۲۱ فروردین ۱۴۰۲ | ۰۹:۳۵ کد : ۵۵۷۶۰ پژوهش و فناوری
عضو هیات علمی پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی گفت: در شرایط رکود و تورم خدمات سفر از سبد هزینه خانوارها حذف و یا کاهش می یابد
در شرایط رکود و تورم خدمات سفر از سبد هزینه خانوارها حذف و یا کاهش می یابد

به گزارشروابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی دکتر هادی رفیعی، در گفت‌و‌گو با روزنامه خراسان با اشاره به این که افزایش ماندگاری گردشگران همیشه مورد توجه مسولین و سیاست گذاران بوده است عنوان کرد: علت اصلی این موضوع، در درجه اول به جهت اقتصادی است چرا که شهر های مقصد در ماندگاری گردشگران، از جهات اقتصادی منتفع خواهند شد، صنعت گردشگری نه تنها یک صنعت شغل ساز بلکه صنعتی است خالق ثروت بنابراین زمانی که ما صحبت از توسعه گردشگری می کنیم، موضوع ماندگاری یک اصل پذیرفته شده است.

عضو گروه اقتصاد گردشگری پژوهشکده گردشگری در خصوص ماندگاری گردشگران به طور خاص در شهر مشهد گفت: در مشهد موضوع ماندگاری به زعم من در درجه اول اقتصادی نیست و اهمیت ماندگاری از حیث  اعتقادی و بهره مندی از زیارت حضرت علی ابن موسی الرضا (ع) حائز اهمیت است و در درجه بعدی، ابعاد اقتصادی آن مهم است.

عضو هیات علمی پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی در توضیح دلایل کاهش ماندگاری در شهر مشهد اظهار داشت: کاهش ماندگاری علل متفاوتی دارد اول باید بدانیم که ماندگاری در مشهد و تمام شهر ها به دلیل هدف مند تر شدن سفرها کاهش پیدا کرده است چرا که سفرها مدیریت شده تر توسط تورها انجام می شود و همچنین خود مردم با اطلاعاتی که از فضای مجازی بدست می آورند زمان را بهتر مدیریت می کنند و به الطبع این باعث صرفه جویی در زمان و هزینه سفر شده است. 

رفیعی در خصوص سایه مشکلات اقتصادی در این زمینه افزود: مشخصا مشکلات اقتصادی آثار جدی بر صنعت گردشگری گذاشته است و به الطبع بحث سفرهای زیارتی نیز از این موضوع مستثنی نیست، به عبارتی وقتی ما در شرایط رکود و تورم قرار داریم، این شرایط باعث می شود که هزینه سفر خود به خود بالا برود و  خدمات سفر از سبد هزینه خانوارها حذف و یا کاهش قابل توجه میکند. ما در بررسی های میدانی مشاهده می کنیم که کیفیت اقتصادی حضور زائران در مشهد کم شده یعنی، هم زمان و هم کیفیت اقتصادی کاهش یافته است.

او با اشاره به این که مشهد یک شهر زیارتی است بیان داشت: قاعدتا باید به جنبه های دیگر یک شهر زیارتی یعنی جنبه های سیاحتی بیشتر توجه می شد؛ یک مقدار تصمیم گیران از این موضوع غافل شدند و این امر باعث شده که در طی زمان به بعضی از نیاز های زائران پاسخ داده نشود و این خود به خود بر مدت ماندگاری گردشگران تاثیر می گذارد. با الزام به این که مشهد یک شهر زیارتی است باید سیاحت های متناسب با یک شهر زیارتی در آن پیگیری شود. باید در این حوزه بازنگری جدی صورت بگیرد و متناسب با یک شهر زیارتی برنامه هایی انجام گیرد چرا که بحث ماندگاری یک موضوع مهم در صنعت گردشگری به حساب می آید.

رفیعی درباره تدوین سند گردشگری استان توضیح داد: پژوهشکده گردشگری اقدام به تدوین برنامه جامع راهبردی گردشگری استان کرده است و این یک برنامه راهبردی و پیشنهادی است که می بایست در دستور کار مسولین و به عنوان سند گردشگری مورد استفاده قرار گیرد؛ متاسفانه در حوزه گردشگری تنوع تصمیم گیری بالاست و باید برای خراسان رضوی بحث زیارت و گردشگری به طور هم زمان مدنظر قرار گیرد.


نظر شما :