/۱۴۰۱ به روایت مدیران سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی/
معاون پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی خبر داد:
دستیابی به سه فناوری در این پژوهشکده

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر حمیدرضا پوریانفر، مهمترین اتفاقات و دستاوردهای سال 1401 این پژوهشکده را در سه حوزه توسعه فناوری، توسعه ساختار و زمین، و جذب طرحهای کارفرمایی تقسیم کرد و گفت: جذب طرح کارفرمایی از نهادهای دولتی در پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی کار دشواری است و برخلاف برخی رشتهها اصولاً طرحهای کارفرمایی زیادی برای بیوتکنولوژی نیست، اما به لطف تلاش دوستان و الطاف خداوند این اتفاق به ثمر نشست.
وی بیان کرد: در حوزه توسعه فناوری، توانستهایم سه فناوری خیلی مهم را توسعه دهیم، بهنحوی که هم اکنون آماده سرمایهگذاری است، نخست توسعه فناوری تولید عصارههای بتاگلوکان از قارچ شیتاکه که زحمات چندین ساله کشیده شد و به مرحله اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو رسیده که با همکاری یکی از شرکتهای داروسازی در حال انجام است.
پوریانفر ادامه داد: توسعه فناوری تولید رنگدانه از جلبک فیکوسیانین که برای این کار یک سانتری فیوژ تقریباً نیمه صنعتی خریداری شد و محتوای کار و دانش فنی به دست آمد و تا سطح بلوغ فناوری 6 (TRL 6) پیش رفت، همچنین توسعه فناوری تولید محصولات گلخانهای مبتنی بر کشت لایه نازک آب (NGS) که از سیستمهای کشت جدید است که دوستان ما در یکی از گروههای پژوهشی موفق شدند این فناوری را توسعه دهند و به مرحله سرمایهگذاری رسیده است.
وی گفت: توسعه فناوری با کمترین هزینه بسیار ارزشمند است، زیرا هنگامی که سرمایهگذار یا نهادها تنها حاضر به مشارکت در فناوریهایی هستند که از سطح بلوغ فناوری 6 به بالا برخوردارند، اتفاق میمون و مبارکی برای ماست که این فناوریها وجود دارند و صرفاً در حد مقاله و گزارش نیستند
. معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی در زمینه توسعه سختافزاری اظهار کرد: به لطف خداوند و سازمان جهاددانشگاهی واگذاری زمین در شهرک فناوری صنایع غذایی و بیوتکنولوژی را داشتهایم و در واقع پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی این زمین را به مساحت تقریبی 250 متر در زون تحقیق و توسعه در اختیار دارد که میتواند توسعه فناوریهای یاد شده را در مقیاس وسیعتری در این زمین به انجام برساند و موجبات پیشرفت اقتصادی پژوهشکده را فراهم آورد.
وی با اشاره به هزینه سیزده میلیارد ریالی این زمین، آن را موجب دلگرمی اعضای پژوهشکده دانست و ادامه داد: از دیگر اتفاقات خوب سال 1401 ارتباط با ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری است. این ستاد، یک نقشه جامع علمی زیست فناوری دارد که در هر استان چند دانشگاه مطرح با ستاد کار میکنند و محورهای بیوتکنولوژی را زیر نظر ستاد انجام میدهند و مورد حمایت این ستاد قرار میگیرند.
وی افزود: در استان خراسان رضوی از حدود دو سال گذشته با ستاد زیست فناوری مشارکت داریم و در سه محور تحت نظر آنها فعالیت میکنیم. از نظر این ستاد در کل ایران، 15 دانشگاه بهعنوان دانشگاه برتر شناخته شدهاند که پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی از جمله آنهاست، این خبر مسرت بخش که از نگاه حکومتی ما به عنوان مجموعه پژوهشی برتر شناخته شدهایم موجب افتخار است.
وی با اشاره به دستاوردهای حوزه طرحهای کارفرمایی گفت: با زحمات بسیار همکاران توانستند طرحهای کارفرمایی متعددی از سازمانهایی همچون وزارت جهادکشاورزی، ستاد توسعه زیست فناوری، صندوق حمایت از پژوهشگران و نیز بخش خصوصی بگیرند. این مجموعههای چهارگانه که توانستیم از آنان با مبالغ متوسطی طرح بگیریم، در واقع راه گرفتن طرح کارفرمایی را برای پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی باز کرده و بدان امیدواریم. بدین ترتیب رویکردی که در سال 1401 بدان رسیدیم، احساس اعتماد به نفس برای گرفتن طرحهای کارفرمایی از سازمانهای بیرونی، توسعه فناوری و اعتماد به خود برای پیش بردن آن طرحها به مرحله سرمایهگذاری است، همچنین همگرایی مثبت و خوبی میان اعضای هیئت علمی این پژوهشکده رخ داد و رویکرد ما را برای سال 1402 به سمت اقتصادی شدن پژوهشکده پیش خواهد برد.
نظر شما :