مدیر گروه پژوهشی بیوتکنولوژی گیاهان باغبانی جهاددانشگاهی خراسان رضوی مطرح کرد:

استفاده از تکنیک مهندسی ژنتیک در تولید ارقام جدید در گروه

۰۷ اسفند ۱۴۰۱ | ۱۰:۱۰ کد : ۵۴۳۸۸ پژوهش و فناوری
مدیر گروه پژوهشی بیوتکنولوژی گیاهان باغبانی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: با استفاده ازتکنیک کشت بافت و فناورهای‌ی نوین از جمله مدیریت برنامه‌های اصلاحی ( مهندسی ژنتیک) سعی در تولید ارقام جدید داریم.
استفاده از تکنیک مهندسی ژنتیک در تولید ارقام جدید در گروه

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر احمد شریفی با بیان این مطلب افزود: با روش های فوق علاوه بر افزایش کیفیت،  در نظر داریم تا سهم کشور را در زمینه گیاهان زینتی  در بازارهای جهانی را افزایش دهیم.

به گفته وی، از مهمترین محصولاتی که تا کنون در گروه پژوهشی بیوتکنولوژی گیاهان باغبانی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی تولید شده است می‌توان به تولید و داشتن دستورالعمل تکثیر  گیاهانی چون آنتوریوم، لیلوم،میخک،بگونیا،آلسترومریا، بنفشه آفریقایی انواع کاکتوس، سیکلامن و سینگونیوم اشاره کرد.

دکتر شریفی عنوان کرد:  با اتکا به دانش و تخصص موجود در گروه و در راستای سیاست‌های کلان ملی برنامه‌ریزی شده است تا امکان ارتقای سطح توسعه پژوهشی-اقتصادی در حوزه گیاهان زینتی در کشور فراهم گردد. 

وی به کسب دانش فنی تکثیر گیاهان زینتی و باغی مهم از قبیل گیاهان شاخه بریده ژربرا، آنتوریوم و میخک؛ گیاهان گلدانی بگونیا، بنفشه آفریقایی، گلوکسینیا و انواع ساکولنت‌ها و پایه‌های درختی مانند جیزلا، پیرودووارف، جی ان و پنتا در گره اشاره و خاطرنشان کرد:انعقاد قرارداد با سازمان‌های دولتی مانند شهرداری مشهد و بخش خصوصی به منظور تامین پایه‌های گیاه ژربرا، انواع ساکولنت‌های وارداتی و کمیاب، گیاه آبزی کریپتو کورین و گیاهان گلدانی بگونیا و بنفشه آفریقایی از دیگر دستاوردهای گروه است.


نظر شما :