مدیر گروه بیوتکنولوژی قارچ‌های صنعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی:

تولید دانش فنی بومی و رفع نیازهای جامعه از مهمترین اهداف جهاد دانشگاهی است

۰۷ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۰:۰۱ کد : ۵۳۰۵۷ پژوهش و فناوری
مدیر گروه بیوتکنولوژی قارچ‌های صنعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی، گفت: رفع نیازهای جامعه، تولید دانش فنی بومی و گسترش مرزهای دانش، اشاعه فرهنگ پژوهش و ارائه دستاوردهای علمی در قالب‌های کارآمد از مهمترین اهداف این سازمان است.
تولید دانش فنی بومی و رفع نیازهای جامعه از مهمترین اهداف جهاد دانشگاهی است

حمیدرضا پوریان‌فر، روز گذشته 6 بهمن ماه طی بازدید اعضاء کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از بخش‌های مختلف جهاددانشگاهی خراسان رضوی، اظهار کرد: گسترش تحقیقات و شکوفایی استعدادها در سطح جامعه برای نیل به خوداتکایی، توسعه امور فرهنگی در سطح جامعه از طریق همکاری با حوزه، دانشگاه و سایر مراجع و نهادهای فرهنگی به خصوص برای نسل جوان و گسترش طرح‌های کاربردی و نیمه صنعتی از طریق پیوند با مراکز علمی و تحقیقاتی به منظور به کارگیری نتایج پژوهش، رفع نیازهای جامعه، تولید دانش فنی بومی و گسترش مرزهای دانش، اشاعه فرهنگ پژوهش، ارائه دستاوردهای علمی در قالب‌های کارآمد از مهمترین اهداف سازمان جهاددانشگاهی است.

وی در ادامه بیوتکنولوژی را یک رشته کلیدی، فرا رشته‌ای و میان‌رشته‌ای تعریف کرد و افزود: بیوتکنولوژی دارای زیر شاخه‌های صنعتی، میکروبی و دارویی است. پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاد دانشگاهی مشهد سه محور تولید نژادهای هیبرید قارچ‌های خوراکی، تولید ترکیبات دارویی از قارچ‌های دارویی و تولید بیواتانول را برعهده گرفته است.

احمد شریفی، مدیر گروه بیوتکنولوژی گیاهان باغبانی جهاد دانشگاهی خراسان‌رضوی نیز در این بازدید گفت: محورهای اصلی فعالیت این گروه تحقیقات زیست‌فناوری و فیزیولوژی در گیاهان باغبانی، تولید و عرضه محرک‌های رشد، سیستم‌های نوین کشت و مدیریت هوشمندسازی و تمرکز بر نهاده‌های اولیه تولید مبتنی بر منابع داخلی کشور  است.

وی بیان کرد: از آنجا که رویکرد در این گروه، رویکردی مسئله‌محور است و بخش بسیاری از آب در حوزه کشاورزی استفاده می‌شود، استفاده از روش‌های جدیدی که بتواند به بهره‌وری اقتصادی آب مصرفی کمک کند برای کشاورزان و افزایش بازدهی مصرف آب در حوزه کشاورزی، اهمیت دارد.

شریفی همچنین با اشاره به دستاوردهای گروه بیوتکنولوژی گیاهان باغبانی جهاددانشگاهی خراسان‌رضوی توضیح داد: در بخش تکثیر گیاهان به روش کشت بافت دانش بسیار قوی در اختیار داریم.

 در ادامه فرشته حسینی، معاون آموزشی پژوهشی گروه  فرآوری موادغذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: تبدیل و فرآوری مواد غذایی از جمله صنایع مولد و راهبردی است که نقش مهمی در امنیت غذایی و ایجاد ارزش افزوده فرآورده‌های کشاورزی دارد. در این زمینه، گروه پژوهشی فرآوری مواد غذایی، ارتقاء کیفیت، کاهش ضایعات و هزینه‌های تولید، همچنین ایجاد تنوع در مواد غذایی و کاهش آلودگی‌های زیست محیطی را از طریق بهینه‌سازی و طراحی روش‌های فرآوری موادغذایی را سر لوحه فعالیت‌های خود قرار داده است.

وی با اشاره به اهم فعالیت‌های گروه پژوهشی فرآوری موادغذایی در جهاددانشگاهی خراسان رضوی، توضیح داد: بهینه‌سازی روش‌های فرآوری مواد غذایی به منظور کاهش ضایعات و افزایش بهره‌وری، طراحی روش‌های فرآوری مواد غذایی با استفاده از فناوری‌های نوین، استفاده از ریز و زیست فناوری در تولید و بسته‌بندی مواد غذایی، توسعه فرآورده‌های نوین غذایی و ارائه راهکارهای فنی مهندسی صنایع غذایی از محورهای اصلی این گروه است.


نظر شما :