توصیه‌هایی در مواجه با گرمازدگی

۱۲ تیر ۱۴۰۱ | ۰۹:۲۲ کد : ۴۵۴۹۸ پژوهش و فناوری
مدیر مرکز خدمات تخصصی داخلی جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: گرمازدگی شرایطی است که علائم آن شامل تعریق شدید و ضربان قلب سریع و در نتیجه گرم شدن بیش از حد بدن است.
توصیه‌هایی در مواجه با گرمازدگی

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر راحله میری با بیان این مطلب افزود: عوامل گرمازدگی شامل قرار گرفتن در معرض دمای بالا، به ویژه هنگامی که با رطوبت زیاد و فعالیت بدنی شدید همراه باشد؛ در صورت عدم دریافت درمان سریع، گرمازدگی می‌تواند به سکته قلبی منجر شود. خوشبختانه در بسیاری از موارد گرمازدگی قابل پیشگیری است.

به گفته وی، پوست خنک، مرطوب و مور مور شده در اثر گرما، ،تعریق شدید،ضعف،سرگیجه،خستگی،نبض ضعیف و سریع،فشار خون پایین هنگام ایستادن،گرفتگی عضلات،حالت تهوع و سردرد از مهمترین علائم گرمازدگی است.

 وی بیان کرد: اگر فکر می‌کنید دچار گرمازدگی شده‌اید، در ابتدا لازم است که تمام فعالیت‌های خود را  متوقف کرده و استراحت کنید،به مکان خنک‌تری بروید و آب خنک بنوشید.

دکتر میری ادامه داد: در صورت وخیم شدن علائم در طی یک ساعت با پزشک خود تماس بگیرید. اگر با کسی هستید که علائم گرمازدگی دارد، در صورت گیجی یا آشفتگی، از دست دادن هوشیاری یا عدم توانایی در نوشیدن، فوراً به پزشک مراجعه کنید.

مدیر مرکز خدمات تخصصی داخلی جهاددانشگاهی خراسان رضوی سن بالا یا کم، مصرف داروهای خاص همچون داروهای درمان فشار خون، چاقی و تغییرات ناگهانی دما همچون سفر از یک منطقه سرد به منطقه گرم) را از عواملی دانست که سبب تشدید گرمازدگی می شود.

وی به راه‌های پیشگیری از گرمازدگی اشاره و عنوان کرد: پوشیدن لباس های سبک و گشاد، استفاده از کرم های ضد آفتاب و عینک آفتابی، مصرف مایعات فراوان و استراحت در ساعات گرم روز از راه های پیشگیری از گرمازدگی است.


نظر شما :