توسط گروه پژوهشی مواد نوین جهاددانشگاهی خراسان رضوی؛
دوره تخصصی توانمندسازی و انتقال دانش فنی با موضوع مدیریت خوردگی برگزار گردید

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر احمد مولودی در حاشیه این دوره افزود: بهینهسازی هزینههای مربوط به خوردگی و مدیریت یکپارچگی تاسیسات و کمینه کردن تعداد نشتیها و خرابیهایی که ریشه در پدیده خوردگی دارند از مزایای این دوره است.
مدیر گروه پژوهشی مواد نوین جهاددانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد:مدیریت خوردگی تخصص بسیار نوپا و جوانی است که کمتر از بیست سال از عمر آن می گذرد.
به گفته وی، خوردگی یکی از مهمترین معضلات صنعت در ایران است. بر اساس برآورد انجام شده، تنها در سال 1375 ضرر و زیان مستقیم اقتصادی صنایع ایران از خوردگی، حدود سی برابر سرمایه گذاری دولت در بخش صنعت در همان سال بوده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه بیشتر محیطهای صنعت نفت، محیطهایی خوردنده هستند و همچنین تنوع سیالات فرآیندی این آلیاژها نسبت به زمان طراحی آنها عمر کوتاهی را طی میکنند و از بین میروند بنابراین یکپارچگی یک واحد عملیاتی دچار مشکل شده و خسارتهای مالی و جانی به بار میآورد.
وی بیان کرد: مهندسی خوردگی از مرحله طراحی یک واحد صنعتی وارد می شود، یعنی از موضوعاتی مانند انتخاب آلیاژ، پوشش، بازدارنده خوردگی و در طول عملیات بهره برداری نیز از سوی بازرسان و مهندسی خوردگی دنبال می شود ولی در مدیریت خوردگی یکپارچگی آن مورد توجه قرار می گیرد و در یک بازرسی فنی فقط یک واحد پاسخگو نیست یعنی وقتی اتفاقی میافتد، در مهندسی خوردگی نمیتوان علت را پیدا کرد.
وی تصریح کرد: به طور معمول آسیب مالی ناشی از خوردگی به میزان 0.8 تا 5.2 تولید ناخالص ملی هر کشور است که شامل خسارتهای مستقیم (مانند هزینهای که صرف می کنیم تا آلیاژی را جایگزین کنیم و یا هزینه فوت یک فرد) و غیر مستقیم که در کشور ما نسبت به کشورهای دیگر نسبت ده به یک دارد، است.
وی کمینه کردن تعداد نشتیها و خرابیهایی که ریشه در پدیده خوردگی دارند، بهبود توانایی پیشگیری از نشتی، کم کردن تعداد ایستها یا توقفهای تولید production shutdown)) و در نتیجه طولانیتر کردن مدت زمان تولید و یا بهرهبرداری، بهینه سازی هزینههای مربوط به خوردگی و مدیریت یکپارچگی تاسیسات، بهبود ایمنی پرسنل سایت و حفظ بهتر محیط زیست، بهبود آموزشها و شایستگیهای پرسنل و بازرسی های انجام شده بر مبنای ریسک خواهند بود را از مزایای کاربرد و پیاده سازی صحیح فرآیند مدیریت خوردگیبر شمکرد.
مدیر گروه پژوهشی مواد نوین جهاددانشگاهی خراسان رضوی عنوان کرد: هر صنعتی که در آن مشکل خوردگی وجود داشته باشد می تواند ازفرآیند مدیریت خوردگی و مزایای آن استفاده کند ویا بهره مند شود. شروع مدیریت خوردگی از صنایع هیدروکربنی بود ولی امروزه صنایع گوناگونی همچون پتروشیمی، دریایی، نظامی، هسته ای، آب و فاضلاب و نیرو، کشاورزی، فلزی و شیمیایی، در حال پیاده سازی و استفاده از مدیریت خوردگی بوده و بعنوان گام اول آموزش مدیریت خوردگی برای پرسنل مربوطه خود را آغاز کردهاند.
دکتر مولودی خاطرنشان کرد: در پایان دوره 18 ساعته تخصصی توانمندسازی و انتقال دانش فنی با موضوع مدیریت خوردگی، به شرکت کنندگان گواهینامه اعطا خواهد شد.
نظر شما :