امضای تفاهم‌نامه بین جهاد دانشگاهی خراسان رضوی و بنیاد بین‌المللی فرهنگی امام رضا(ع)

۲۱ خرداد ۱۴۰۱ | ۱۰:۴۹ کد : ۴۴۸۴۵ فرهنگی
تفاهم‌نامه‌ای بین جهاد دانشگاهی خراسان رضوی و بنیاد بین‌المللی فرهنگی امام رضا(ع) صورت گرفت.
امضای تفاهم‌نامه بین جهاد دانشگاهی خراسان رضوی و بنیاد بین‌المللی فرهنگی امام رضا(ع)

دکتر حمیدرضا بیدخوری،  در نشست امضای تفاهم‌نامه بین جهاد دانشگاهی خراسان رضوی و بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) که در محل بنیاد بین‌المللی فرهنگی امام رضا(ع) برگزار شد، اظهار کرد: ما در اساسنامه جهاد دانشگاهی دو ماموریت داریم که سایر اقدامات در کنار این ماموریت‌ها معنا پیدا می‌کنند. یکی از این ماموریت‌ها فعالیت‌های فرهنگی است که جهاد دانشگاهی خصوصا در سه دهه اول عمر با برکت خود، بر روی این ماموریت متمرکز بود. مخاطب اصلی برنامه‌های فرهنگی جهاد دانشگاهی دانشجویان و دانشگاهیان بوده‌اند. 

وی عنوان کرد: یکی دیگر از این ماموریت‌ها، فعالیت‌های تحقیقاتی و فناورانه است که از دهه دوم فعالیت‌های جهاد پررنگ تر شد و در حال حاضر نیز در اوج خود قرار دارد. پژوهش‌های جهاد در ابتدا کاربردی بود اما امروزه از این مرحله عبور کردیم و به سمت توسعه فناوری تمرکز کرده‌ایم و این دقیقا همان چیزی است که برای ارتباط دانشگاه و جامعه به آن نیاز داریم. ما اعتقاد داریم این دو ماموریت از هم جدا نیستند و در دوره جدید مدیریت جهاد تلاش داریم فعالیت‌های فرهنگی با رویکرد علمی دنبال شوند.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: همچنین در راستای تولید دانش بنیان که دغدغه چندساله رهبر معظم انقلاب است هم سعی می‌کنیم که صرفا به توانمندی علمی جهاد اکتفا نکنیم و از دانشگاه‌ها هم کمک بگیریم. جهاد در این میانه نقش توسعه فناوری را جایی بین دانشگاه و صنعت به عهده دارد، زیرا اگر بخواهیم آسیب شناسی کنیم یکی از شکننده‌ترین بخش‌های چرخه فناوری در کشور هنگامی است که فناوری تولید شده بناست تحویل صنعت شود. همواره جهاد دانشگاهی توجه ویژه‌ای به فناوری‌های نرم و صنایع خلاق فرهنگی دارد و به زودی از پردیس فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی خود بهره‌برداری خواهد کرد. 

بیدخوری خاطرنشان کرد: موضوع اقتصاد فرهنگ نقطه ضعف ما در کشور به شمار می‌رود و به نوعی اگر بخواهیم فرهنگ را اقتصادی کنیم از فرهنگ فاخر و مورد تایید افراد فرهیخته کشور خارج می‌شود و از سویی دیگر گاهی در یافتن مخاطب جوان برای فرهنگ فاخر به مشکل برخورد می‌کنیم. در شرایط اقتصادی فعلی نیز حتی انتظار نمی‌رود دولت تامین کننده اقتصاد فرهنگ باشد.

وی تاکید کرد: پس حتما باید مدل‌هایی ابداع شود تا این دو به یکدیگر نزدیک‌تر شوند، زیرا یکی از دغدغه‌هایی که در حوزه فرهنگی داریم این است که به هر اندازه ممکن فرهنگ رسمی کشور و فرهنگ غیر رسمی به هم نزدیک شوند.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی اظهار کرد: از این‌رو ما یکی از ماموریت‌های فرهنگی جهاد را این می‌دانیم که تا حد توان خود این دو را به یکدیگر نزدیک کند و فرهنگ فاخر به صورت عمومی به مخاطب، خصوصا مخاطب جوان ارائه شود.

بیدخوری بیان کرد: ما در چند حوزه پژوهش مانند صنایع غذایی، بیوتکنولوژی، سلول‌های بنیادی ‌و پزشکی بازساختی، زیارت و گردشگری  ورود خوبی داشته‌ایم و برای توسعه فعالیت‌های دانش بنیان فرهنگی نیز با بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) همکاری خواهیم داشت. 

وی عنوان کرد: جهاد دانشگاهی در ۱۵ سال گذشته متولی تدوین بسیاری از اسناد بالادستی استان بوده است که در دوره‌های مختلف استانداری‌ها توانسته‌ایم بازوی علمی امین مدیریت ارشد استان باشیم.

رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: در خصوص همکاری‌های فی مابین باید به کارهای عملیاتی کوچک فکر کرد و به تدریج آن را توسعه داد و همواره سعی داریم که گام‌های کوچک اما معنا داری برداریم و امیدواریم که با مساعدت رئیس محترم بنیاد بین‌المللی فرهنگی امام رضا(ع) به عنوان شخصیت شناخته فرهنگی در شهر مشهد، همکاری خوبی بین بنیاد و جهاد شکل گیرد.

انعقاد این تفاهم‌نامه زنجیره ای از علم و هنر است

محمودرضا برازش، مدیر عامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی امام رضا(ع) در ادامه این نشست اظهار کرد: ارتباط و همکاری بنیاد بین‌المللی فرهنگی امام رضا(ع) با جهاد دانشگاهی که به نوعی یک همکاری بین بخش فرهنگی با بخش علمی، کاربردی و محتوایی است، می‌تواند برکات زیادی برای این دو نهاد داشته باشد.

وی با اشاره به حدیثی از امام رضا(ع) که فرمودند خدا رحمت کند کسی که امر ما را احیا می‌کند، بیان کرد: زمانی‌که ایشان این سخن را فرمودند، مردم از ایشان پرسیدند چگونه می‌توان این کار را کرد؟ ایشان پاسخ دادند زمانی‌که مردم از مسائلی که خداوند و معصومین(ع) بیان کرده‌اند مطلع و عالم به این بیانات شوند و سپس آن را ترویج کنند. به عبارتی باید مردم با کمک ابزارهای مختلف کلام این بزرگواران را بشنوند و آن را درک و سپس با هنرهای مختلفی چون موسیقی، خط، فیلم و... تلفیق کنند و آن را به مردم ارائه دهند که این هنر، زیبایی و جذبه بیشتری ایجاد خواهد کرد و مردم نیز در این صورت از آن‌ها تبعیت می‌کنند.

برازش عنوان کرد: در واقع این کار، زنجیره‌ای از علم و هنر است که ابتدا از علم شروع و در نهایت هم به مغفرت الهی و آن اجری که می‌گیریم ختم می‌شود.  

مدیر عامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی امام رضا(ع) اظهار کرد: از این‌رو یکی از روش‌هایی که باید به کار گیریم بحث‌های هنری است که ما باید هنر را به کار گیریم تا بتوانیم کلام خدای متعال را به مردم برسانیم. علاوه بر این، نکته دیگری که در این راستا وجود دارد این است که ما در مشهد میزبان تنها امام معصوم در ایران هستیم که این باعث افتخار ما مشهدی‌هاست که برای این میزبانی باید یک سری تمهیداتی بیندیشیم تا میلیون‌ها نفر را علاقه‌مند کنیم تا به این شهر سفر کنند، یک سری از  این تمهیدات بعد معنوی و یک سری هم بعد علمی دارند.

وی خاطرنشان کرد: بعد علمی این تمهیدات از طریق تبلیغ است که ما باید افراد را آگاه کنیم تا جذب شوند، همچنین سایر تمهیدات از جمله حمل‌نقل، اسکان، امنیت، تغذیه و ... باید برای آن‌ها فراهم شود که خوشبختانه جهاد دانشگاهی دارای علوم کاربردی است و جهاد دانشگاهی مشهد یکی از مراکز موفق و با سابقه و ریشه دار در این راستاست.

برازش اظهار کرد: اگر جهاد دانشگاهی که بحث علم و علوم کاربردی و ارتباطات گسترده‌ای با مجامع علمی، تولیدی و دانش‌بنیان دارد، بتواند با اقدامات کاملا علمی در زمینه جذب مردم به زیارت و افزایش ماندگاری آن‌ها در مشهد کمک کند، این امر اقدامی معنوی و موجب خیر و برکت خواهد بود.

در این تفاهم نامه بر مواردی همچون حمایت یا همکاری در تولید پژوهش‌های مرتبط با زندگی و سیره اهل بیت به ویژه امام رضا (ع)، حمایت از پایان نامه‌های دانشجویی مرتبط با فرهنگ رضوی، مشارکت در برگزاری برنامه‌های علمی، فرهنگی و هنری و اطلاع‌رسانی رویدادهای فرهنگی و هنری و تولید نشریات کتاب و محصولات مرتبط با سیره ائمه و به ویژه امام رضا(ع) تاکید شده است.   


نظر شما :