/هفته اول آبان، هفته ملی اطلاع‌رسانی هپاتیت/

مدیر مرکز عفونت‌های منتقله از خون جهاددانشگاهی خراسان رضوی: ویروس‌های هپاتیت رایج‌ترین علت بیماری التهابی کبد در دنیا هستند

۰۳ آبان ۱۴۰۰ | ۰۸:۳۷ کد : ۳۷۱۳۵ پژوهش و فناوری عمومی
مدیر مرکز عفونت‌های منتقله از خون جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: هفته اول آبان که به عنوان هفته ملی اطلاع‌رسانی هپاتیت در ایران نامگذاری شده، فرصت مناسبی برای ارتقای آگاهی عمومی در خصوص پیامدهای پزشکی و اجتماعی این بیماری است.
مدیر مرکز عفونت‌های منتقله از خون جهاددانشگاهی خراسان رضوی: ویروس‌های هپاتیت رایج‌ترین علت بیماری التهابی کبد در دنیا هستند

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر محمدرضا هدایتی مقدم با بیان این مطلب افزود: . ویروس‌های هپاتیت رایج‌ترین علت هپاتیت یا بیماری التهابی کبد در دنیا هستند؛ ولی عفونت‌های دیگر، مواد سمی (مثل الکل و برخی از داروها) و بیماری‌های خودایمنی نیز می‌توانند موجب بروز هپاتیت شوند.

به گفته وی، پنج ویروس اصلی هپاتیت شامل هپاتیت‌های  A، B، C، D و E به‌علت شیوع بالا، بسیار نگران‌کننده هستند، به خصوص انواع B و C که موجب بروز بیماری مزمن در میلیون‌ها نفر در سراسر جهان شده و اصلی‌ترین علت نارسایی و سیروز کبدی و سرطان کبد هستند.

وی ادامه داد: هپاتیت A و E معمولا از راه خوردن غذا یا آب آلوده و هپاتیت‌های نوع B، C و D معمولا به دنبال تماس با خون و مایعات آلوده بدن ایجاد می‌شوند. راه‌های معمول انتقال این ویروس‌ها شامل استفاده از ابزار آلوده برای اعتیاد تزریقی، حجامت، خالکوبی، خدمات زیبایی و نظائر آن، انتقال از مادر به فرزند در هنگام زایمان و همچنین تماس جنسی است. عفونت حاد ممکن است بدون نشانه یا با نشانه‌های محدودی بروز کند یا اینکه ممکن است دارای نشانه‌هایی نظیر زردی در پوست و سفیدی چشم، تیرگی ادرار، خستگی مفرط، حالت تهوع، استفراغ و درد شکمی باشد.

دبیر انجمن هپاتیت خراسان رضوی تصریح کرد: ویروس‌های هپاتیت در درجه‌ی اول در سلول‌های کبدی تکثیر پیدا می‌کنند. این امر موجب می‌شود که کبد دچار التهاب شود و هنگامی که کبد ملتهب می‌شود، نمی‌تواند وظایف خود را به‌خوبی انجام دهد.

وی افزود: درمان هپاتیت ویروسی حاد و هپاتیت ویروسی مزمن متفاوت است. درمان نوع حاد شامل استراحت، تخفیف علایم و رعایت مصرف مقدار مناسبی از مایعات است. درمان هپاتیت ویروسی مزمن شامل مصرف داروهای ضد ویروس برای از بین بردن ویروس و اقداماتی در جهت پیشگیری از آسیب بیشتر کبدی است.

وی تصحیح عادات زندگی شامل ترک اعتیاد و پرهیز از مصرف الکل، انجام ندادن حجامت، خالکوبی و خدمات زیبایی در مراکز غیر بهداشتی، عدم استفاده مشترک از ابزار آلوده برای تزریقات و وسایل شخصی مثل تیغ اصلاح و مسواک، پرهیز از رفتارهای جنسی ناسالم و آگاهی از راه‌های عدم انتقال هپاتیت‌های ویروسی مثل عطسه، سرفه، غذا  خوردن و تماس‌های معمول روزانه از جمله نکات مهم برای پیشگیری از انتقال هپاتیت به افراد سالم است.

وی تاکید کرد: باید توجه داشت که به هیچ عنوان نباید بیمار را از فعالیت های اجتماعی و حضور در جامعه مثل محل کار و مدرسه محروم کرد.


نظر شما :