رییس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی:

یکی از ویژگی‌های جهاددانشگاهی در تدوین سند آمایش استان، استفاده از همه پتانسیل‌های علمی و تجربی است

۲۲ مهر ۱۴۰۰ | ۱۰:۰۱ کد : ۳۶۸۳۶ تجاری سازی فناوری و اشتغال
رییس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی نبود الزامات قانونی جدی در گذشته در دستور کار مدیران به برنامه‌های مطالعاتی را از دلایل اصلی تحقق نیافتن اسناد بالادستی و بویژه سند امایش سرزمین برشمرد.
یکی از ویژگی‌های جهاددانشگاهی در تدوین سند آمایش استان، استفاده از همه پتانسیل‌های علمی و تجربی است

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر سیدعلی اکبر شمسیان، در شورای راهبردی فاز پنجم برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی خراسان رضوی افزود: خوشحال هستیم که بر اساس سخنان رییس جمهور محترم، نحوه سفرهای استانی و تصمیمات گرفته شده بر اساس سندهای آمایش هر استان است.

وی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های جهاددانشگاهی در تدوین سند آمایش استان خراسان رضوی استفاده از همه پتانسیل‌های علمی و تجربی استان و به ویژه بخش خصوصی است.

رییس سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی خواستار تعیین خراسان رضوی به عنوان قطب آمایش منطقه شرق کشور شد و افزود: در مطالعات آمایش سرزمین، سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان و سازمان جهاددانشگاهی بایستی فعالیت‌های استان‌های خراسان  جنوبی و شمالی در تهیه اسناد آمایش را رصد نماید.

سند آمایش سرزمین در افق ۱۴۲۴ ، مبنای تمامی اسناد و تصمیم گیری های کلان ملی و منطقه‌ای است

در ادامه دکتر حسین آقاجانی، عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان رضوی با تببین ضرورت و اهمیت طرح تهیه آمایش استان، گفت: سند آمایش سرزمین در افق ۱۴۲۴ بالاترین سند مطالعاتی کشور و مبنای تمامی اسناد و تصمیم گیری های کلان ملی و منطقه‌ای است.

وی تهیه سند ملی امایش سرزمین مصوب ۱۳۹۹ را از نقاط قوت در مقایسه با دهه قبل مطالعات امایش عنوان کرد و افزود: مساله آب و چالش‌های اینده آن به استان در کنار موصوع انتقال  و اثرات آن بر توسعه استان،محیط زیست و منابع طبیعی با توجه به جدی شدن موضوع بعد از تدوین سند ملی، مسایل جمعیتی و سیاستگذاری های رشد و افزایش آن، اینده نقاط روستایی و جریانهای جمعیتی و بخش کشاورزی، انتظارات دستگاه‌های اجرایی و بخش عمومی و خصوصی مهمترین عوامل مورد توجه در به روز رسانی سند آمایش استان است.

تبیین جایگاه اقتصاد روستا در برنامه ها و اسناد فرادست از برون دادهای فاز پنجم توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی است

 

همچنین در این جلسه، دکتر جواد سخدری، مدیرعلمی طرح توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی خراسان رضوی ، بررسی و تحلیل منابع زیستی و زیر ساختی ،بازار کالا ، خدمات،بازار مالی،،شناسایی زنجیره ها و خوشه های مزیت دار وموانع توسعه اقتصادی و اشتغالزایی،،مزیت های اقتصادی و اشتغالزایی (سطح استان – شهرستان) و موانع توسعه اقتصادی و اشتغالزایی(سطح استان)  در فاز پنجم توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی استان دیده شده است.

وی تبیین جایگاه اقتصاد روستا در برنامه ها و اسناد فرادست، برنامه توسعه زنجیره های ارزش مزیت دار و خوشه ها،شناسایی مزیت‌های تولید محصولات و عرضه خدمات و  بررسی تاب آوری اقتصاد مناطق روستایی را از برون دادهای فاز پنجم توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی دانست.


نظر شما :