دندانپزشک کلینیک تخصصی دندانپزشکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی:
عامل ایجاد کننده بیماریهای لثه و دندان، پلاک میکروبی است

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر علیرضا زردادی با بیان ین مطلب افزود: پلاک با کشیدن ناخن بر روی دندان به زیر آن جمع شده و دیده میشود،هدف از مسواک زدن،تمیز کردن دندانها از باقیمانده مواد غذایی و برداشتن پلاک میکروبی بوده که با استفاده از مسواک خوب نرم به این هدف میتوان نائل گردید.
وی با تاکید بر اینکه نباید از مسواک زبر استفاده کرد، بیان کرد: علیرغم تصور مردم جرم رسوب یافته بر دندانها،با عمل مسواک زدن برطرف نمیگردد و نیاز به کمک دندانپزشک و استفاده از وسایلی چون قلم و دستگاه جرم گیری دارد.استفاده از مسواکهای زبر و خشن و یا خمیر دندانهای ساینده علاوه بر اینکه باعث تحلیل لثه شده،سبب ایجاد سائیدگی و خراشیدگیهایی بر روی دندانها شده و استعداد گیر پلاک میکروبی و همچنین ریسک ایجاد پوسیدگی را بالا میبرد.
دکتر زردادی ادامه داد: حداقل 2 بار در روز به مدت حداقل 2 دقیقه مسواک زدن بهتر استو این زمان میبایستی یکبار شب قبل از خواب و بار دیگر صبح بعد از صرف صبحانه انجام شود. در پایان شب نیز بهتر است پس از مسواک کردن، دهان را با یک آب نمک ولرم و دهان شویه شست و شو داد تا ph دهان از حالت اسیدی به قلیایی تبدیل شود و آسیب کمتری به دندانها برسد.
وی با تشریح اینکه اگر مسواک نزنید در دهان چه اتفاقی میافتد، تصربح کرد:یک غشا از پلاک دندانی به طور مداوم به لطف باکترهایی که آنجا زندگی میکنند ایجاد می شود، و حدود 24 ساعت طول می کشد، تا به بلوغ برسد و این موضوع خود دلیل بر احساس بدی است که صبح روز بعد از اینکه شما فراموش کردهاید مسواک بزنید، دارید.
به گفته وی، این باکتریها در طول روز اسید تولید میکنند، و حتی بیشتر از زمانی که شما غذا میخورید، به همین دلیل است که شما میخواهید از شر این غشا حداقل دو بار در روز خلاص شوید، و هرچه تعداد مسواک زدن های شما کمتر از این باشد تولید اسید ممکن است بیشتر مینای دندانتان را بخورد و باعث کرم خوردگی شود؛ هرچه بیشتر این غشا بر روی دندانهای شما بنشیند و مواد غذایی بیشتری این باکتری را تغذیه کنند، زمان بیشتری را صرف نشستن مظلومانه روی صندلی دندانپزشکی خواهید کرد.
وی با تاکید بر اینکه خمیردندانهای مختلف فرق چندانی با هم ندارند، گفت: این موضوع بخصوص که در رعایت بهداشت دهان و دندان نوع خمیر دندان حداقل نقش را دارد،همه خمیر دندانها شامل مواد شوینده، ساینده، کف کننده، خوشبو کننده، مواد حاوی فلوراید و یک BASE که ماده اصلی خمیر دندان را تشکیل میدهد؛ است.
به گفته وی، همه خمیر دندانها این مواد را دارند و تفاوت آنها جزئی است و بسته به نوع مواد خوشبو کننده یا نوع بسته بندی شاید اختلافی با هم داشته باشند که این اختلاف هم نقش چندانی در بهداشت دهان و دندان بازی نمیکند.
وی به نحوه مسواک زدن در کودکان اشاره و خاطرنشان کرد: روش مسواکزدن در کودکان به صورت افقی است، در این روش مسواک به موازات سطح افقی روی دندانها قرار گرفته و با حرکت مالشی به سمت جلو و عقب رانده میشود. سطح جونده دندانها را نیز حتما باید با حرکت جلو و عقب مسواک تمیز کرد. غالبا مصرف خمیردندان فلورایددار از ۲ تا ۳ سالگی توصیه میشود. در ابتدا، مقدار خمیردندان به اندازه یک نخود کوچک کافی است، که با افزایش سن کودک میتوان آن را افزایش داد. استفاده از نخ دندان نیز پس از بسته شدن فضاهای بین دندانی از ۳ تا ۴ سالگی به بعد (توسط والدین) توصیه میشود. این وظیفه تا حدود ۹ سالگی بر عهده والدین خواهد بود.
نظر شما :