/۱۴ اسفند، روز جهانی چاقی/ مدیر درمانگاه تخصصی داخلی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی:
چاقی شکمی ریسک دیابت و بیماریهای قلبی را بیشتر میکند

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر راحله میری با بیان این مطلب افزود: هرگاه نتیجه محاسبه شاخص توده بدنی BMI فردی بین ۲۵ تا ۲۹.۹ باشد، آن فرد اضافه وزن دارد، و هرگاه عدد به دست آمده بین ۳۰ تا ۳۴.۹ باشد، شخص چاق است. این عدد همچنین اگر بیش از ۳۵ باشد چاقی مفرط و مرضی را نشان می دهد.
وی ادامه داد: البته به جز BMI شاخصهای دیگری هم مطرح است که چرا که ممکن است فردی BMI نرمال داشته باشد ولی از چاقی شکمی رنج ببرد که به مراتب ریسک دیابت و بیماری های قلبی را بیشتر میکند.
به گفته وی، و کلیدی ترین عامل موفقیت در درمان چاقی، پیشگیری از آن است، یعنی اگر بدانیم که عادات و سبک زندگی یک شخص، باعث چاق شدنش شده، می توانیم با ایجاد تغییرات مثبت در سبک زندگی به درمان اضافه وزن و چاقی آن فرد کمک کنیم.
مدیر درمانگاه تخصصی داخلی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی ، مصرف بیش از حد کالری،عوامل ژنتیکی،سبک زندگی، پرخوری و رفتارهای نادرست تغذیه ای، نقش کربو هیدراتها در اضافه وزن،عوامل روانشناختی و چاقی در کودکی را از دلایل چاقی در انسان ها ذکر کرد.
دکتر میری پرفشاری خون، دیابت، اختلال در چربی های خون، بیماری های عروق کرونر،سرطان، بیماری کبد چرب و بیماری کیسه صفرا را از عوارض چتقی برشمرد.
وی تاکید کرد: چاقی نوعی سوء تغذیه است و اکثر افراد مبتلا به چاقی با کمبود مواد مغذی مواجه می باشند.
وی ورزش و اصلاح سبک زندگی را از مهمترین عوامل جلوگیری از چاقی برشمرد و خاطرنشان کرد: نخوردن نوشابه و آبمیوه های صنعتی، دیر نخوردن شام، با آرامش غذا خوردن، انتخاب ظرف کوچک برای غذا خوردن، خوردن صبحانه و دیر نخوابیدن نیز از دیگر راه های جلوگیری از افزایش وزن است.
نظر شما :