دندانپزشک کلینیک تخصصی دندانپزشکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی تشریح کرد؛

دلایل درد بعد از پر کردن دندان

۰۳ اسفند ۱۳۹۹ | ۱۱:۳۶ کد : ۲۸۳۶۸ پژوهش و فناوری
دندانپزشک کلینیک تخصصی دندانپزشکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی دلایل درد بعد از پر کردن دندان را تشریح کرد.
دلایل درد بعد از پر کردن دندان

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر حمید جعفرزاده با بیان این مطلب افزود: بعد از ترمیم دندان (پرکردن دندان) گاهی پیش می‌آید که دندان‌ها حساس می‌شوند و احساس درد می‌کنیم. درد چشمگیر بعد از ترمیم البته شایع نیست ولی در یکی دو روز اول،ممکن است که درجاتی از درد توسط فرد تجربه شود.

وی تصریح کرد: حساسیت بعد از ترمیم دندان ممکن است چند روز تا چند هفته ادامه داشته باشد. ادامه حساسیت و آزاردهنده بودن آن بعد از سپری شدن این مدت، بیانگر این است که مداخله درمانی بیشتری مورد نیاز است. این مداخله می‌تواند از تعویض ترمیم با یک ترمیم دیگر یا اجرای کف بندی تا عصب کشی آن دندان را شامل شود.

وی در خصوص ایجاد حساسیت دندانی بعد از ایجاد ترمیم، ادامه داد: حین برداشت پوسیدگی، با توجه به اینکه در هنگام ترمیم دندان، دندان زنده است و دارای عروق و اعصابدر پالپ می‌باشد، آسیب مکانیکال ممکن است به بافت زنده دندان وارد شده باشد. البته چون دندان زنده است به خوبی خواهد توانست این آسیب را خنثی کند. ولی همین روند درست مانند خوب شدن یک زخم، نیاز به زمان دارد.

دندانپزشک کلینیک تخصصی دندانپزشکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی اظهار کرد: در موارد نادری ممکن است آسیب به حدی باشد که بافت زنده دندان نتواند از عهده مهار آسیب بر بیاید و درد التیام پیدا نکند یا اینکه شرایط به گونه‌ای برود که دندان خون‌رسانی خود را از دست بدهد و در اصطلاح عام عصبش عفونی شده (نکروز) و بمیرد! در این صورت عفونت می‌تواند به ناحیه استخوان دور ریشه دندان در فک گسترش پیدا کند و حتی در صورتی که علامتی وجود نداشته باشد دندان نیاز به درمان ریشه دارد.

دکتر جعفرزاده عنوان کرد: دلیل دیگر حساسیت بعد از ترمیم، خود مواد پرکردگی و تحریک توسط خود این مواد و حساسیت به دلیل نشت آن‌هاست. این حساسیت البته موقت بوده و به زودی برطرف می‌شود. مثلاً نقره موجود در ترمیم‌های فلزی (آمالگام) و حساسیت ناشی از اسید استفاده شده در پرکردگی‌های همرنگ دندان می‌توانند به طور موقت بعد از اتمام درمان موجب حساسیت دندان‌شوند که به مرور با احتمال بالا برطرف می‌شوند.

عضو هیات علمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در ترمیم‌های فلزی (آمالگام) به دلیل رسانا بودن فلز طبیعی است که سرعت پاسخ دندان به تغییرات حرارتی (سرما و گرما) بیشتر از دندان‌های عادی باشد. بعد از مدتی ممکن است با توجه به واکنش بافت زنده دندان، این درد و حساسیت کمتر شود.

به گفته وی، در طولانی مدت نقص پرکردگی، نشت ترمیم، بهداشت ضعیف و شروع مجدد پوسیدگی از لبه‌های ترمیم می‌تواند باعث درد حساسیتی دندان شود. در این صورت مداخله درمانی سریع توسط دندانپزشک با عوض کردن پرکردگی و قرار دادن ترمیم جدید می‌تواند از نیاز دندان شما به عصب کشی جلوگیری کند ولی در صورت پیشرفت پوسیدگی و درگیر شدن عصب (پالپ) نیاز به درمان ریشه (عصب کشی) می‌باشد.

دندانپزشک کلینیک تخصصی دندانپزشکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی درد حین جویدن و درد و حساسیت به دنبال گرما و سرما را از انواع درد و حساسیت بعد از پرکردن دندان برشمرد.

وی خاطرنشان کرد: اگر درد بعد از پرکردن بعد از دو روز اول آن قدر شدید است که زندگی شما را مختل کرده است، اگر درد شبانه، درد نبض‌دار دارید و اگر بعد از یکی دو روز اول مجبور به مصرف دارو برای کنترل درد می‌شود، نیازی نیست که انتظار بکشید و در اولین فرصت به دندانپزشک مراجعه کرده و این موارد را با او در میان بگذارید. اما حساسیت جزئی بعد از پرکردن دندان برای چند روز و حتی چند هفته آینده طبیعی است.


نظر شما :