مدیر آموزش و پژوهشهای توسعه و آیندهنگری سازمان برنامه و بودجه خراسان رضوی:
جای خالی یک متولی واحد برای روستا در کشور احساس میشود

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر احمد نجاریمقدم، در خصوص طرح توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی استان، اظهار کرد: ابتکاری که در این طرح مد نظر قرار گرفته شده، این است که عمده فعالیتهایی که در این طرح برای روستاها و دهستانها تعریف می شود، فعالیت اقتصادی است.
وی با بیان اینکه فعالیتهای زیرساختی همچون فعالیتهای عمرانی در روستاها و دهستانها در این طرح پیشنهاد شده است، عنوان کرد: در طی سالهای گذشته تسهیلات اشتغالزایی به متقاضیان در روستاها با این تسهیلات انجام میشد اما به دلیل عدم شناسایی بازار، محصولات روستاییان روی دست آنها میماند و به بازار نمیرسید.
مدیر آموزش و پژوهشهای توسعه و آیندهنگری سازمان برنامه و بودجه خراسان رضوی گفت: یکی از ویژگیهای طرح توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی استان، این است که هر فعالیتی در روستا انجام شود تا محصولات آنها به بازار معرفی شود.
نجاریمقدم با اشاره به لزوم تهیه طرح توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی خراسان رضوی، تصریح کرد: بر اساس "بند الف ماده 27 قانون برنامه ششم توسعه"، سازمان برنامه و بودجه کشور موظف شد تا در طی پنج سال این برنامه، برای 25 هزار روستا در کشور یعنی سالی 5000 روستا، سند توسعه تدوین نماید.
وی خاطرنشان کرد: سهم استان خراسان رضوی 1645 روستا بود، یعنی باید در استان سالانه به طور متوسط برای 329 روستا سند توسعه تدوین میکردیم.
مدیر آموزش و پژوهشهای توسعه و آیندهنگری سازمان برنامه و بودجه خراسان رضوی افزود: تا سال چهارم این برنامه، استان خراسان رضوی توانست نسبت به تکلیفش در تهیه سند توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی برای 1645 روستا اقدام کند و با اقدامی که در سال جاری داشتیم توانستیم برای 100 روستای دیگر در استان این سند را تهیه کنیم.
نجاریمقدم بیان کرد: سند توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی استان برای روستاهای بالای 20 خانوار در استان تهیه شده و در تهیه این سند از روش مشارکتی که یک روش علمی نیز است، استفاده شده است.
وی ادامه داد: برای اجرای این سند توانستیم با جهاددانشگاهی استان به توافق برسیم و این سازمان مسئولیت انجام این کار به لحاظ علمی و پژوهشی را بر عهده گرفت.
مدیر آموزش و پژوهشهای توسعه و آیندهنگری سازمان برنامه و بودجه خراسان رضوی اضافه کرد: یکی از ویژگیهای جهاددانشگاهی خراسان رضوی در اجرای این طرح، همکاری با اعضای هیات علمی دانشگاهها بوده، به طوری که توانستهایم برای یافتههای پژوهشی این طرح، الگوی اجرایی داشته باشیم و این الگو را به بخشهای مرتبط با روستا در استان بدهیم.
نجاریمقدم با بیان اینکه تهیه سند توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی خراسان رضوی یکی از کارهای برتر کشوری تلقی میشود، عنوان کرد: توزیع تسهیلات در روستا با استفاده از این سند خواهد بود. تصویب سند توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی در شورای برنامهریزی استان، ضمانت اجرایی این سند است.
نظر شما :