مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی در نشست مشترک با رییس و مدیران پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی عنوان کرد:
تا زمانی که آثار تاریخی به ثبت ملی نرسند، باید شاهد تخریب و تصرف باشیم

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، ابوافضل مکرمیفر، همزمان با هفته جهانی گردشگری، در نشستی مشترک با رییس و مدیران گروههای پژوهشی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، اظهار کرد: میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی به شدت به محصولات فرهنگی نیازمند است، ۳۲ کتاب راهنمای سفر به همراه نقشه برای هر شهر و ۳۲۰ دقیقه فیلم معرفی شهرستانهای استان برای این منظور در دست تهیه است.
وی با اشاره به اینکه از سال ۱۳۰۰ تا سال ۱۳۹۶ بالغ بر ۱۶۵۰ اثر در استان خراسان رضوی ثبت میراث ملی شدهاند، ادامه داد: طی دو سال گذشته معادل نیمی از این تعداد یعنی در حدود ۶۳۰ اثر را در استان ثبت میراث ملی نمودهایم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی با پیشبینی وجود ۱۰۰ هزار اثر تاریخی در خراسان رضوی، عنوان کرد: با این وجود، تا زمانی که نتوانیم این آثار را ثبت ملی کنیم، نمیتوانیم مالکیت آنها را نیز داشته باشیم و باید شاهد تخریب و یا تصرف در این آثار باشیم. همچنین در حال حاضر ساخت ۱۳ موزه در استان آغاز شده که از این تعداد سه موزه تمام شده و آماده افتتاح است.
وی در مورد اقدامات صورت گرفته در حوزه بومگردی بیان کرد: ما تا ابتدای سال ۹۷، ۲۶ بومگردی داشتهایم که در حال حاضر این تعداد به ۱۰۳ بومگردی فعال افزایش پیدا کرده و ۴۹ بومگردی دیگر نیز تا پایان سال به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی، اظهار کرد: یکی دیگر از اقدامات مهم صورت گرفته، ایجاد تشکلهای حرفهای در سطح استان است که از ۱۰ تشکل، تعداد پنج تشکل به صورت رسمی شکل گرفته است. در حال حاضر اولین کانون هماهنگی تشکلهای گردشگری کشور در استان خراسان رضوی تاسیس شده است.
وی از آمادگی این اداره کل برای تشکیل اتاق فکر صنعت گردشگری با مراکز علمی مرتبط با این صنعت خبر داد و گفت: بدون دادهها و آمار امکان فعالیت در صنعت گردشگری وجود ندارد، معتقد هستیم که دادهها و آمار زیربنای مطالعات صنعت گردشگری بوده، اما با وجود این بودجه، تهیه دادهها در این صنعت بسیار ناچیز است.
از دلایل نبود آمار دقیق در بخش گردشگری، وابسته نبودن اقتصاد به این صنعت است
مهندس علیرضا حاتمی، رییس پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی خراسان رضوی در ادامه این نشست گفت: این پژوهشکده میتواند بازوی علمی و فکری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باشد. غفلت از پژوهش و عدم توجه به مراکز پژوهشی پیش از هر اقدامی باعث از دست رفتن سرمایه علمی بالقوهای است که میتواند همراه این سازمان برای پیشبرد بهتر اهدافش باشد.
رییس پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه احساس مراکز علمی مرتبط با صنعت گردشگری این است که تشکیلات اجرایی این صنعت به آنها توجهی ندارد، خواستار ارتباط همافزاییکننده مراکز علمی مرتبط با صنعت گردشگری و تشکیلات اجرایی این صنعت شد.
حاتمی با اشاره به ماتریس آیزنهاور و تقسیم کارها بر اساس فوریت و اهمیت، پیشنهاد تشکیل اتاق فکر با حضور اعضاء هیات علمی و متخصصان گردشگری را داد و اضافه کرد: تشکیل اتاق فکر حوزه گردشگری به عنوان امری مهم به برنامهریزی بلندمدت و تدوین استراتژی کمک شایانی خواهد کرد.
وی با بیان اینکه چالش بزرگ بخش گردشگری، نبود آمار و اطلاعات درست و دقیق است، تصریح کرد: آمارهایی هم که در این بخش وجود دارد، از پشتوانه علمی قوی برخوردار نیست.
رییس پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی خراسان رضوی بر استفاده از چارچوب بینالمللی و تهیه حسابهای اقماری در صنعت گردشگری تاکید کرد و ادامه داد: یکی از دلایلی که آمارهای دقیقی در بخش گردشگری کشور وجود ندارد، وابسته نبودن اقتصاد به این صنعت است.
نظر شما :