/۴۰ سال خودباوری با جهاددانشگاهی/ مدیر گروه پژوهشی بیوتکنولوژی گیاهان زینتی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی
توانایی جهاد دانشگاهی در تولید گیاهان زینتی وارداتی با ارزش افزوده بالا

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر احمد شریفی اظهار کرد: در حال حاضر گروه پژوهشی بیوتکنولوژی گیاهان زینتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی بر روی تولید پایه گلهای شاخه بریده همچون ژربرا، آنتوریوم و گیاهان آپارتمانی همچون سینگونیوم، زامیفولیا، انواع ساکولنت، بگونیا، بنفشه آفریقایی و... به روش کشت بافت متمرکز شده است.
وی افزود: جهاددانشگاهی به دانش بومی تولید گیاهان زینتی به روش کشت بافت دست یافته است و در ادامه فعالیتها، برنامههای اصلاحی برخی گیاهان زینتی ارزشمند را مد نظر دارد. در حال حاضر میتوانیم گیاهان زینتی وارداتی با ارزش افزوده بالا را به صورت پایلوت و تجاری در جهاددانشگاهی تولید نماییم.
وی بیان کرد: کشت بافت یک دانش نوین در تکثیر گیاهان فارغ از محدودیتهای فصلی است که امکان تکثیر سریع، عاری از بیماری و در بسیاری موارد مقرون به صرفه را فراهم میکند و میتواند در کنار سرعت بالای تکثیر ارزش افزوده خوبی فراهم کند.
مدیر گروه پژوهشی بیوتکنولوژی گیاهان زینتی پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی عنوان کرد: با توجه به ارزان بودن بخش اعظم نهادههای تولید در بخش گلخانه داری از جمله آب، برق و گاز و بویژه نیروی کار تولید گیاهان زینتی در کشور نسبت به سایر کشورهای دیگر مقرون به صرفه است و می توان ارز آوری خوبی برای کشور ایجاد نماید.
وی ارزان بودن تولید گیاهان زینتی در کشور را یک مزیت برای صادرات برشمرد و گفت: برای اینکه بتوانیم از صادرات گیاهان زینتی برای کشور ارزآوری داشته باشیم، نیازمند ایجاد زیر ساخت برای صادرات گیاهان زینتی در کشور هستیم.
شریفی بابیان اینکه «اشتغال زایی بالا از دیگر مزایای تولید گیاهان زینتی در کشور است»، خاطرنشان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و محدود شدن روابط اجتماعی، تولیدکنندگان گل و گیاه در کشور به شدت متضرر شده اند که نیازمند حمایت دولت هستند.
نظر شما :