تاثیر کرونا بر فعالیت‌های پژوهشی؛ مدیرگروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی جهاددانشگاهی خراسان رضوی:

تعطیلی آزمایشگاه‌ها، انجام طرح‌های پژوهشی را دچار مشکل کرده است

۳۰ فروردین ۱۳۹۹ | ۰۹:۰۰ کد : ۱۷۳۴۲ پژوهش و فناوری
مدیرگروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: در دوران کرونا تاکید ما باید تولید محصولات باکیفیت اما ارزان‌قیمت با رویکرد تغذیه حاشیه شهر باشد.
تعطیلی آزمایشگاه‌ها، انجام طرح‌های پژوهشی را دچار مشکل کرده است

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر الناز میلانی، در خصوص تاثیر کرونا بر فعالیت‌های پژوهشی، اظهار کرد: قاعدتا فعالیت‌های پژوهشی این گروه نیز مانند بخش‌های دیگر تحت تاثیر کرونا قرار گرفته و در طرح‌های پژوهشی امکان پیشرفت فیزیکی پروژه محقق نمی‌شود.

وی افزود: کلیه آزمایشگاه‌ها تعطیل و نیمه تعطیل هستند که این در روند پیگیری و انجام طرح‌های پژوهشی مشکل ایجاد کرده است. ما بسیاری از آزمون‌های خود را در آزمایشگاه‌های دانشگاه‌ها انجام می‌دادیم که با وجود تعطیلی آنها، نمی‌توان فعالیتی انجام داد، که این موضوع باعث شده است تا برای انجام طرح‌های پژوهشی خود دچار مشکل شویم.

میلانی بیان کرد: وضعیت کنونی یک جنگ ایمنی پیش بینی نشده است، که تمام دنیا با آن درگیر شده است، ما نیز همانند کشورهای درگیر قطعا بحران اقتصادی خواهیم داشت که این امر موجب  کاهش درآمد عمومی و قدرت خرید مردم شده و این شرایط بر روی کیفیت تغذیه مردم تاثیر گذاشته و بالطبع باعث سطح کاهش سطح ایمنی می‌شود.

مدیرگروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با بیان اینکه متخصصان دائما در خصوص رژیم غذایی مناسب در کنار یک‌سری پیشگیری‌های بهداشتی صحبت می‌کنند، عنوان کرد: رژیم غذایی مناسب باید از سطح پروتئین بسیار بالایی برخوردار باشد. اقشار کم‌درآمد ما تاثیرپذیرترین افراد از کرونا هستند که رژیم غذایی مناسب و پول کافی برای افزایش ایمنی خود را ندارند.

وی ادامه داد: در دوران پس از کرونا افزایش بیش از اندازه نرخ محصولات پروتئینی را خواهیم داشت. گام موثر معرفی و کاربرد سایر منابع گیاهی پروتئینی است که هم ارزان‌قیمت باشند و هم بتوان به فرآورده‌هایی با ارزش غذایی بالا از نظر کیفیت تغذیه‌ای و قابلیت مناسب پذیرش حسی تبدیل کرد. باید تحقیقات را به تولید منابع ارزان پروتئین و باکیفیت منوط کنیم.

میلانی اضافه کرد: گام دیگر همکاری با انجمن‌ها، سمن‌ها و خیریه‌ها در جهت عرضه محصولات مغذی و ارزان‌قیمت و توزیع آنها در حاشیه شهر است. اگر بتوانیم به حاشیه شهر از نظر تغذیه‌ای کمک کرده و برای تولید محصولات ارزان‌قیمت و مقوی سرمایه‌گذاری کنیم، کار ارزشمند و ضروری است.

مدیرگروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: باید برنامه‌ریزی اصولی انجام دهیم که بدانیم چگونه در بحران‌های آتی چرخ تولید به فعالیت خود ادامه دهد. پیشنهاد من این است که یک رویداد استارتاپی برگزار گردد، زیرا این احتمال زمزمه‌هایی وجود دارد که ممکن است از آبان سال آینده مجدد کرونا آغاز شود، بنابراین باید برنامه‌ریزی کنیم که این کار می‌تواند انجام رویداد استارتاپی با محوریت نقش صنایع غذایی در دوران کرونا و پساکرونا باشد.

وی افزود: ما افرادی داریم که ایده‌های خوبی دارند، اما مکانی برای پرورش آنها ندارند، بنابراین می‌توانیم بستری برای پرورش ایده باشیم. از این رو پیشنهاد من برگزاری رویداد استارتاپی با تاکید بر نقش غذا در بحران کرونا است. تاکید ما باید تولید محصولات باکیفیت اما ارزان‌قیمت با رویکرد تغذیه حاشیه شهر باشد. این موارد در دوران کرونا فرصتی را برای ما ایجاد کرده است.


نظر شما :