علل عفونت دندان چیست؟
مدیر مرکز کلینیک تخصصی دندانپزشکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی در خصوص علل عفونت دندان، گفت: عفونت دندان که به آن دندان آبسه نیز میگویند، یک اصطلاح عمومی است که برای توصیف دندانی که دچار عفونت و تورم شده است، به کار میرود، هنگامی که پوسیدگی دندان اتفاق میافتد، باکتری در دندانها، لثهها و مغز استخوان ایجاد بی نظمی میکند، که پالپ و آب را احاطه کرده و موجب تورم و ایجاد آبسه میشود.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر سیدخسرو شمسیان با بیان این مطلب افزود: هنگامی که یک دندان میشکند، مینای دندان آسیب پذیر و شکننده میشود، باکتریها میتوانند در حفرهها که باعث پوسیدگی دندان میشوند، دخالت کنند از اینرو، عفونت میتواند به ریشه دندان گسترش یابد.
وی ادامه داد: عفونت باعث ایجاد یک لاتکس (بافت مرده، سلولهای زنده یا مرده و سلولهای سفید خون) و تورم بافتها میشود. این پدیده سبب درد دندان میشود.اگر دندان تخریب شده باشد، ممکن است دیگر آسیب نبیند، اما عفونت هنوز فعال است و همچنان به گسترش و نابود کردن بافتها ادامه میدهد.
وی عنوان کرد: مصرف مقدار زیادی شکر، موجب از بین رفتن دندان میشود و میتوانند موجب آبسه دندان یا عفونت شوند.
مدیر مرکز کلینیک تخصصی دندانپزشکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: افرادی که از دیابت رنج می برند، یا افرادی که از درمان رادیویی سرطان استفاده میکنند، یا سایر مشکلات پزشکی دارند، بیشتر احتمال دارد خطر ابتلا به آبسه دندان را افزایش دهند.
دکتر شمسیان دندان و لثه درد، حساسیت به غذاهای گرم و سرد، بوی بد نفس، ایجاد لایه سفید در اطراف ریشه، تب و سردرد و تورم صورت، گونهها و گردن از جمله نشانههای عفونت دندان میباشد.
وی در خصوص علل شایع عفونت دندان، به تاثیر بهداشت دهان در عفونت دندان و پوسیدگی دندان در ایجاد عفونت دندان اشاره و تصریح کرد: اگر دندانهایتان را به درستی تمیز نکنید، پلاک غذا روی دندان، یک محیط مطلوب برای رشد باکتریها را تشکیل میدهد.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که دچار پوسیدگی دندان هستند، دچار عفونت دندان میشوند، هنگام پوسیدگی، باکتریها در دندانها، لثهها و پالپ تجمع میکنند و موجب آبسه میشوند.
نظر شما :