معاون سابق پژوهشی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی مطرح کرد؛
تجاری سازی حدود ۱۰ فناوری در جهاددانشگاهی خراسان رضوی

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر حمیدرضا بیدخوری، سوم بهمنماه در گردهمایی سالانه پژوهشگران سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی که در محل این سازمان برگزار شد، با اشاره به اینکه لازم است تا سناریوهای پیش روی جهاددانشگاهی را بشناسیم، اظهار کرد: تصمیمات درونی سازمان بیش از تحولات بیرونی بر آینده سازمان در حوزه پژوهش و فناوری تاثیرگذار خواهد بود.
وی افزود: یکی از تصمیمات مهم این است که در طیف فعالیتهای علمی از آکادمیک تا کاربردی، کجا بایستیم. رویکرد آکادمیک وکاربردی هر دو ارزشمند است ولی باید بدانیم که بهتر است در ایجاد دانش فنی تمرکز کنیم یا بیشتر انرژی سازمان صرف توسعه فناوریهای به دست آمده باشد. به بیان دیگر نقطه پایان نقش ما در چرخه فناوری کجاست و در چه سطحی از پیچیدگی فناوری آن را تحویل نهاد بعدی خواهیم داد. پاسخ این پرسش به نحوه تعامل ما با بخش خصوصی مرتبط است.
معاون سابق پژوهشی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، بیان کرد: تصمیم مهم بعدی این خواهد بود که صنعتیسازی فناوریهای توسعه یافته در ساختارهای درون جهاد انجام شود، با بخش خصوصی وارد تعامل و شراکت شویم و یا کاملا این مرحله را به بخش خصوصی بسپاریم. رویکرد کنونی ما تصمیم در این خصوص را به نوع فناوری مورد نظر، میزان پیچیدگی آن و میزان سرمایهگذاری مورد نیاز واگذار میکند.
بیدخوری تاکید کرد: هم اکنون در دو شرکت دانشبنیان زایشی مشارکت داریم. حدود 10 فناوری در ساختارهای جهاد در حال تجاریسازی است و همچنین قصد داریم در این دوره حدود 10 فناوری توسعه یافته را کاملا به بخش خصوصی واگذار کنیم.
وی افزود: از مدیران ارشد کشور در حوزه فناوری و نوآوری درخواست دارم نهاد جهاددانشگاهی را با ویژگیهای ممتاز در توسعه فناوری و نمونه کارهای بسیار موفق دست کم نگیرند و از این ساختار با دو خصلت جهادی و دانشگاهی در صنعتیسازی در کشور بهره بیشتری ببرند.
معاون پزشکی سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، ادامه داد: حدود 6 دهه است که تخصصگرایی مطرح شده توسط افلاطون مورد نقد قرار گرفته است. در دهه اخیر بحث همگرایی علمی به شکل جدیدی مطرح شده و تخصصگرایی افراطی مترادف با واگرایی علمی در مقابل آن قرار داده شده است. اکنون گروهی از اندیشمندان معتقد هستند باید برای تخصصگرایی حد و مرز تعیین کرد و این موضوع یک ارزش مطلق محسوب نمیشود.
بیدخوری گفت: فضای آکادمیک کشور ما هم از این موضوع آسیب دیده و لازم است مراقبت کنیم که جهاددانشگاهی وارد محدوده آسیب نشود. آنچه تخصصگرایی مطلوب را از تخصصگرایی افراطی جدا می کند این است که در رویکرد دوم به محض ایجاد یک ساختار جدید علمی یک فضای فرهنگی همراه با آداب و رسوم خاص خود برای آن شکل می گیرد و بقیه افراد از گروههای دیگر علمی از ورود به آن ممانعت می شوند. اعضای یک گروه علمی 30 نفره حالا به سه یا چهار گروه فوق تخصصی تقسیم شدهاند که برای زیرگروههای دیگر غریبه محسوب میشوند. امروز که عمیقا به همگرایی علمی نیاز داریم لازم است تعریف واحدهای کاری این ملاحظه را در نظر بگیریم.
نظر شما :