مدیر مرکز خدمات تخصصی قارچهای خوراکی جهاددانشگاهی خراسان رضوی:
میتوان با تولید قارچهای خوراکی دارویی به ایجاد اشتغال در کشور کمک نمود

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر جواد جانپور با بیان این مطلب افزود: بازار متلاطم قارچ دکمهای نیاز به یک اصلاح اساسی دارد.
وی با اشاره به اینکه عوامل کاهنده تولید در قارچ دکمهای افسارگسیخته شدهاند، بیان کرد: نیاز به تنوع در محصولات غذایی، یکی از نیازهای اصلی مصرف کنندگان است.
عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی با بیان اینکه برای تولید قارچ دکمهای نیاز به خاک داریم، تصریح کرد: در آیندهای نزدیک مشکل خاک پوششی به یک بحران سراسری در کشور تبدیل میشود.
وی ادامه داد: نیاز به ایجاد شغل برای فارغالتحصیلان دانشگاهی در کشور از مسیرهای اقتصادی و تخصصی به یک درخواست ملی تبدیل شده است،که میتوان با تولید قارچهای خوراکی دارویی به ایجاد اشتغال در کشور کمک نمود.
دکتر جانپور اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 200 گونه از قارچهای کلاهکدار خوراکی وجود دارد که در سراسر دنیا بعنوان غذاهای عملگرا استفاده میشوند و از این تعداد تنها 35 گونه بصورت تجاری کشت میشوند و از این بین نیز تنها حدود 10 گونه بصورت صنعتی تولید میگردند
مدیر مرکز خدمات تخصصی قارچهای خوراکی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: خانواده قارچهای صدفی در جایگاه دوم را در بازار قارچ دنیا پس از قارچ دکمهای را در اختیار دارند و محبوبترین خانواده قارچهای خوراکی در چین میباشد و در حال حاضر بزرگترین کشورهای تولید کننده قارچ شاه صدف ژاپن، پین، کره و ایتالیا میباشند.
وی به ویژگیهای مثبت قارچ خوراکی شاه صدف (ارینجی) اشاره کرد و گفت: طول دوره رشد کوتاهتر، کاهش آلودگیها در سالنهای تولید، امکان کشت بدون استفاده از خاک پوششی، امکان اجرای تناوب کشت در یک سالن تولید، کاهش هزینههای کارگری، طعم و عطر ویژه این قارچ، ماندگاری بالا، عدم تغییر رنگ در غذای طبخ شده، عدم داشتن تیغههای تیره رنگ در زیر کلاهک و آب اندازی پایینتر نسبت به قارچهای دیگر و در نتیجه افزایش حجم در غذای طبخ شده از جمله ویژگیهای این نوع قارچ است.
وی با اشاره به برخی از خواص دارویی مهم قارچ شاه صدف، خاطرنشان کرد: خواص ضد سرطانی، کاهنده میزان کلسترول خون، تاثیر ضد ویروسی، افزایش سیستم ایمنی و تاثیرات ضد میکروبی از جمله خواص دارویی قارچهای شاه صدف است.
نظر شما :