تشریح آخرین دستاوردهای گروه پژوهشی مواد و متالورژی جهاددانشگاهی خراسان رضوی در خصوص بومی سازی ساخت کلوژر رگلاتور گاز

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر احمد مولودی در نشست با مهندس محمود اسماعیلی، معاون مهندسی و پشتیبانی ساخت مدیریت کالا شرکت ملی نفت که امروز 21 مهرماه در محل سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد، افزود: رگلاتورهای اکسیال به منظور کاهش فشار گاز ورودی به شهرها در ایستگاههای TBS، CGS، صنعتی و تجاری نظیر نیروگاهها استفاده میشوند.
وی با اشاره به اینکه به دلیل ماهیت روش کاهش فشار و ایجاد جریان اغتشاشی، صدای ناهنجار در محل و اطراف این ایستگاهها ایجاد میشود، ادامه داد: صدای ناهنجار تولیدی در اطراف این ایستگاهها بستگی به سایز و شدت گاز ورودی و خروجی گاهی به 120 دسی بل هم میرسد.
به گفته مدیر گروه پژوهشی مواد و متالورژی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی ، تولیدکنندگان خارجی برای رفع این مشکل یک قطعه صداگیر (Silencer) در رگلاتورها قرار میدهند.
وی با اشاره به اینکه ماده مورد استفاده برای ساخت قطعه صداگیر در رگلاتورها، فوم تخلخل باز نیکلی است، بیان کرد: فومهای فلزی تخلخل باز دارای حفرات داخلی به هم پیوسته بوده و امکان عبور یک سیال از بین حفرات فراهم است و با توجه به داشتن نسبت بالای سطح به حجم، سبکی و استحکام مناسب کاربردهای ویژهای در بسیاری از صنایع دارد.
به گفته دکتر مولودی، بیومتریالها، مبدلهای حرارتی، کاتالیزور، فیلتراسیون و جداسازی و صداگیرهای صنعتی از جمله کاربردهای فومهای تخلخل باز فلزی است.
وی به سابقه 10 ساله گروه پژوهشی مواد و متالورژی جهاددانشگاهی خراسان رضوی در زمینه فومهای فلزی اشاره و عنوان کرد: انجام بیش از 10 طرح پژوهشی در این زمینه، چاپ بیش از 60 مقاله داخلی و خارجی و راهاندازی خط تولید نیمه صنعتی فومهای آلومینیومی تخلخل بسته از جمله فعالیت های گروه در زمینه فومهای فلزی میباشد.
به گفته وی، از سال 96 تا کنون با عقد قرار دادهایی با شرکتهای ملی گاز استانهای خراسان رضوی، یزد، گیلان و مازندران بیش از 50 صداگیری داخلی در ایستگاههای فشار گاز نصب شده که توانسته در کاهش آلودگی صوتی آنها تاثیز به سزایی را داشته باشد.
وی به ساخت صداگیرهای داخلی توسط سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی اشاره و اظهار کرد: استفاده از این صداگیرها منجر به کاهش حدود 18 تا 21/5 دسی بل صوت میشود.
وی حداکثر جذب صوت، حداقل قیمت، سهولت و سرعت نصب، عدم افت افشار در خط، تعمیر و نگهداری آسان و عدم تغییر در استاندارد خط را از مزایای صداگیر داخلی ساخته شده در جهاددانشگاهی خراسان رضوی برشمرد.
مدیر گروه پژوهشی مواد و متالورژی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ماهانه امکان ساخت 100 قطعه صداگیر داخلی در این گروه وجود دارد که در صورت خریداری دستگاه های بیشتر و با توجه به فضای کنونی مجتمع فنی و مهندسی مواد این سازمان این میزان به 500 قطعه در ماه افزایش خواهد یافت.
نظر شما :