آنچه که باید درباره دندان قروچه یا بروکسیم بدانید

به هم ساییدن و فشردن دندانها بصورت ارادی و غیر ارادی را دندان قروچه یا بروکسیم میگویند.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دندان قروچه دندانهای شما را خم، خرد و با ساییده میکند. البته اکثر افرادی که این عادت را دارند از ابتلاء به آن بی اطلاع میباشند و به هنگام خواب به صورت غیر ارادی دندانهایشان را به هم میفشارند.
دندان قروچه نشانههای مشخصی دارد؛ انقباضات ریتمیک، تنگی و درد در عضلات فک، صدای کشیده شدن دندانها روی هم طی شب، دردهای طولانی مدت در صورت، آسیب دیدن دندانها، تخریب دندانهای ترمیم شده، صدمه به لثهها و کم شدن طول دندانها از نشانههای دندان قروچه است که در افراد مختلف با ترکیبات متفاوتی مشاهده میشود.
دندان قروچه علل مختلفی دارد؛ برخی آن را صرفا یک عادت قابل ترک میدانند که در واکنش به روی هم قرار نگرفتن دندانها به وجود میآیند. برخی هم آن را ناشی از استرس، اضطراب، خشم، ضعف فکها، ابتلا به بیماری هانتینگتون یا پارکینسون، افسردگی و یا نشانهای از بیماریهای نادر اعصاب و عضلات و عضلات میدانند.
افرادی که به دندان قروچه مبتلا هستند اگر به دنبال درمان این عادت مخرب نروند، آسیبهای جدی به دندانهایشان وارد خواهند کرد.افراد مبتلا به بروکسیم شدید، میتوانند درمانهای قبلی دندانپزشکیهایشان را تخریب کنند، به دندانهای سالمشان آسیب برسانند، لایههای بیرونی مینای دندان خود را از بین ببرند و به عاج دندانی خود آسیب برسانند. این معضلات به حساسیت دندانها، معضلات فکی و دردهای کلافه کننده در ناحیه سر، صورت و فک منجر میشود.
بسته به نوع بروکسیسمی که به آن مبتلا هستید، پیشنهادات مختلفی به شما ارائه میشود. اگر اختلالات شما مرتبط با استرس باشد ممکن است با مراجعه به یک مشاور حرفهای و یا پرهیز از استفاده مواد خوراکی محرک مثل کافئینها از آسیب به دندانهایتان جلوگیری شود.
در سایر موارد اصلاح دندانها و مرتب کردن آنها به همراه استفاده از پلاکهای گاز گرفتنی به هنگام خواب تاثیرات خوبی در مهار اثرات منفی این بیماری دارد.
نظر شما :