مدیر گروه پژوهشی بیوتکنولوژی صنعتی میکروارگانیسم های جهاددانشگاهی خراسان رضوی خبر داد:
تکمیل چرخه فرآوری رنگدانه فیکوسیانین پایدار شده جهت کاربرد در صنایع غذایی
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر مریم عامری با بیان این مطلب افزود: امروزه استفاده از رنگهای طبیعی به جای رنگ های سنتتیک مورد توجه زیادی قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: اسپیرولینا پلاتنسیس از معروفترین ریزجلبکهای خوراکی حاوی پروتئین و رنگدانه فیکوسیانین است، ریز جلبک اسپیرولینا، جلبک سبز آبی ارزشمندی است که به دلیل ارزش غذایی، خواص دارویی، پروتئین بالا، ویتامینها، مواد معدنی دارد. این ریزجلبک با کیفیت بالا هم اکنون در مجموعه جهاددانشگاهی در حال تولید می باشد.
وی عنوان کرد: رنگدانههای طبیعی از جمله فیکوسیانین و کارتنوئیدها کاربرد فراوانی در صنایع غذایی، بهداشتی آرایشی، مکمل های غذای دام، طیور و آبزیان دارد. از میان بسیاری از ترکیبات مغذی حاصل از ریز جلبکها، رنگدانهها به دلیل کاربرد زیاد و استخراج آسان، اهمیت تجاری رو به رشدی یافتهاند.
وی عنوان کرد: در این گروه شبکه برنامه سه ساله (1401-1398) بر روی دو محورِ رنگدانه های فیکوبیلی پروتئنی و کارتنوئیدها بنا گذاشته شده است و کلیه پروژههای گروه بصورت همگرا بر روی تولید، استحصال، خالص سازی و پایداریِ این گروه از رنگدانهها هدایت شده است.
دکتر عامری خاطرنشان کرد: همکاری دو پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی و پژوهشکده بیوتکنولوژی صنتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی در چشم انداز 3 ساله در تولید رنگهای طبیعی میتواند وارد فاز کاربردی و تجاری سازی شده و منجر به تکمیل چرخه فرآوری حداقل یک ریزجلبک گردد.
به گفته مدیر گروه پژوهشی بیوتکنولوژی صنعتی میکروارگانیسم ها جهاددانشگاهی خراسان رضوی، انواع ریزجلبکها میتوانند علاوه بر استفاده مستقیم در خوراک انسان، به عنوان خوراک دام، طیور، آبزیان و کود زیستی نیز در پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی مورد بررسی قرار گیرند.
نظر شما :