در سلسله نشستهای آمایش سرزمین استان در پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی تشریح شد؛
چالشهای خراسان رضوی در تامین انرژی گاز
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، در این نشست، دکتر سارا پارساپور، مدیر گروه پژوهشی اقتصاد گردشگری پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی و مسئول علمی بخش انرژی توضیحاتی در خصوص وضعیت موجود انرژی، ناترازیها، دلایل ناترازیها و مسائل انرژی تجدید پذیر استان مواردی را مطرح کرد.
در ادامه دکتر محمدجواد زارعی، مدیر پردیس انرژی پارک علم و فناوری خراسان به بررسی مسائل و ظرفیتهای حوزه انرژی خراسان رضوی پرداخت.
وی ضمن بررسی بازیگران این حوزه، اظهار کرد: مسئله اصلی استان در حوزه انرژی گاز، افت فشار چاههای گازی و ترش بودن گاز در میدان گازی مزدوران است که باعث کاهش عملکرد پالایشگاه هاشمی نژاد و عامل فرسودگی و نیز ایجاد هزینههای بسیار بالا در پالایشگاه شده است.
وی افزود: ایجاد مراودات بلند مدت با ترکمنستان به عنوان زون انرژی گازی منطقه از طرفی و تعداد اندک پالایشگاه در آن کشور میتواند علاوه بر رفع ناترازیهای گاز استان و کشور باعث ایجاد ارزش افزوده قابل توجهی جهت توسعه در خراسان رضوی گردد.
به گفته مدیر پردیس انرژی پارک علم و فناوری خراسان، علاوه بر این تکمیل خطوط لوله شبکه گاز سراسری از استانهای جنوب کشور یکی دیگر از مهمترین راهکارها در کمک به حل ناترازی انرژی در استان است.
زارعی بخشی از مشکلات تولید برق را ناشی از کمبود سوخت گاز و مشکلات ناشی از استفاده از سوخت مایع در نیروگاههای استان در حوزه انرژی اعلام کرد.
وی بیان کرد: عدم اتصال نیروگاههای خرد انرژیهای برق تجدید پذیر در استان به شبکه یکپارچه و سراسری از دیگر مشکلات حوزه انرژی خراسان رضوی است که با وجود شبکه یکپارچه و سراسری به ویژه در زمان برق قطعی برق این امکان بایستی فراهم شود تا حوزه انرژی در این زمینه نیز تقویت گردد.
مدیر پردیس انرژی پارک علم و فناوری خراسان "خود تامینی" را خط مشی کلان در زمینه انرژی برق اعلام کرد و گفت: در صنایع عمدتا بزرگ استان مانند صنایع فولادی، سیمان و ... می تواند در کمک به ناترازی کمک موثری باشد.
وی در پایان با اشاره به ظرفیتهای خوب دانشی در استان و پارک علم و فناوری و پروژههای انجام شده در استان توسط مراکز دانشی را ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه بخش انرژی اعلام کرد.
نظر شما :