برگزاری همایش «تازه‌های تشخیص و درمان صرع در کودکان» توسط جهاددانشگاهی خراسان رضوی

۱۳ آبان ۱۴۰۳ | ۱۲:۲۷ کد : ۷۷۳۰۵ پژوهش و فناوری
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان رضوی از برگزاری «همایش تازه‌های تشخیص و درمان صرع در کودکان» توسط این سازمان خبر داد و گفت: این همایش دارای امتیاز بازآموزی است.
برگزاری همایش «تازه‌های تشخیص و درمان صرع در کودکان» توسط جهاددانشگاهی خراسان رضوی

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر رضا جعفرزاده اصفهانی در این خصوص اظهار کرد: گروه‌های هدف این همایش، متخصصین کودکان و نوزادان، متخصصین اعصاب و روان کودکان، متخصصین بیماری های مغز و اعصاب، متخصصین ژنتیک پزشکی و پزشکان عمومی می باشند.

وی تصریح کرد: صرع یا یک اختلال عصبی است که با بروز مکرر تشنج مشخص می‌شود. تشنج زمانی رخ می‌دهد که فعالیت الکتریکی مغز به طور ناگهانی و غیرطبیعی تغییر می‌کند.

عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان رضوی با اشاره به اینکه این تغییرات می‌تواند باعث ایجاد انواع مختلفی از جمله حرکات غیرارادای، حواس پرتی و تغییرات حسی شود، بیان کرد:  حرکات غیرارادی مانند تکان خوردن دست‌ها و پاها، سفتی عضلات یا از دست دادن هوشیاری است.

جعفرزاده ادامه داد: حواس پرتی مانند خیره شدن به یک نقطه، گیجی یا عدم پاسخگویی به سوالات و تغییرات حسی مانند دیدن نورهای درخشان، شنیدن صداهای عجیب یا احساس بوهای غیرعادی است.

وی بر تشخیص زودهنگام و دقیق صرع تاکید و تصریح کرد:  با تشخیص صحیح، پزشک می‌تواند درمان مناسب را تجویز کند و به کنترل تشنج‌ها کمک کند، علاوه بر آن درمان به موقع باعث کاهش تعداد و شدت تشنج‌ها شده و در نتیجه کیفیت زندگی فرد مبتلا به طور قابل توجهی بهبود می‌یابد.

به گفته وی، برخی از انواع صرع می‌توانند عوارضی مانند آسیب مغزی، مشکلات یادگیری و مشکلات رفتاری را به دنبال داشته باشند. تشخیص زودهنگام و درمان مناسب می‌تواند از بروز این عوارض جلوگیری کند.

عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان رضوی افزود: درمان صرع بسته به نوع و شدت آن متفاوت است و ممکن است شامل دارو درمانی، جراحی و تحریک عصبی باشد.

 وی با اشاره به اینکه در روش دارو درمانی، داروهای ضد تشنج رایج‌ترین روش درمان صرع هستند، گفت: در برخی موارد، جراحی برای برداشتن قسمت هایی از بافت مغز که منجر به کاهش حملات تشنج خواهد شد و در روش تحریک عصبی روش‌هایی مانند تحریک عمقی مغز می‌توانند به کنترل تشنج‌ها کمک کنند.

جعفرزاده تاکید کرد: افراد مبتلا به صرع می‌توانند زندگی عادی و فعالی داشته باشند. با درمان مناسب و حمایت خانواده و دوستان، بسیاری از افراد مبتلا به صرع می‌توانند به طور کامل فعالیت‌های روزمره خود را انجام دهند.

 وی با اشاره به اینکه  برخی عوامل مانند ژنتیک، آسیب‌های مغزی و عفونت‌ها می‌توانند خطر ابتلا به صرع را افزایش دهند، خاطرنشان کرد: برای تشخیص صرع، پزشک از آزمایش‌های مختلفی مانند نوار مغزی (EEG) و MRI  استفاده می‌کند.

گفتنی است که برگزاری «همایش تازه های تشخیص و درمان صرع در کودکان» در روز 24 آبان ماه در محل تالار فردوسی مجتمع دکتر علی شریعتی جهاددانشگاهی خراسان رضوی برگزار خواهد شد.


نظر شما :