/پویش ملی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان/

خودمراقبتی، کلید طلایی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان

۲۹ مهر ۱۴۰۳ | ۰۹:۴۹ کد : ۷۶۷۸۱ پژوهش و فناوری
عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه خودمراقبتی، کلید طلایی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان است، گفت: خودمراقبتی به معنای توجه به سلامت و انجام اقداماتی برای حفظ آن است.
خودمراقبتی، کلید طلایی پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر رضا جعفرزاده اصفهانی با بیان اینکه سرطان پستان یکی از شایع‌ترین انواع سرطان در زنان است، که با تشخیص زودهنگام و درمان مناسب، بسیاری از زنان مبتلا به این بیماری می‌توانند به زندگی عادی خود بازگردند، اظهار کرد: آگاهی از علائم اولیه سرطان پستان، نقش بسیار مهمی در تشخیص زودهنگام این بیماری دارد، با شناخت این علائم و مراجعه به موقع به پزشک، می‌توان از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد و شانس بهبودی را افزایش داد.

وی به علائم اولیه سرطان پستان که باید به آن‌ها توجه کرد اشاره و ادامه داد: توده یا برآمدگی در سینه یا زیر بغل، تغییر در اندازه یا شکل سینه، ترشح غیرعادی از نوک سینه، قرمزی، پوسته‌پوسته شدن یا ضخیم شدن پوست سینه،کشیدگی یا فرورفتگی پوست سینه و درد در سینه از جمله این علائم می‌باشند.

عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه خودمراقبتی، کلید پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان است، عنوان کرد: خودمراقبتی به معنای توجه به سلامت و انجام اقداماتی برای حفظ آن است.

جعفرزاده اصفهانی اقداماتی همچون ماموگرافی، تغذیه سالم، فعالیت بدنی منظم، کنترل وزن، شیردهی و مراجعه منظم به پزشک را از جمله مهمترین راهکارهای موثر در پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان معرفی کرد.

عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان رضوی در خصوص درمان سرطان پستان، اظهار کرد: درمان سرطان پستان بسته به نوع، مرحله و گسترش سرطان متفاوت است و ممکن است شامل مواردی همچون جراحی؛ برداشتن تومور و بافت‌های اطراف آن، شیمی درمانی؛ استفاده از داروها برای کشتن سلول‌های سرطانی، پرتودرمانی؛ استفاده از پرتوهای پر انرژی برای کشتن سلول‌های سرطانی؛ هورمون درمانی؛ استفاده از داروهایی که از رشد سلول‌های سرطانی که به هورمون‌ها حساس هستند جلوگیری می‌کنند و داروهای هدفمند؛ داروهایی که به طور خاص سلول‌های سرطانی را هدف قرار می‌دهند، باشد.

وی خاطرنشان کرد: زندگی پس از سرطان پستان ممکن است چالش‌هایی داشته باشد، اما با حمایت خانواده، دوستان و تیم پزشکی، می‌توان به زندگی عادی بازگشت، مهمترین نکته این است که بیمار به برنامه‌های درمانی خود پایبند باشد و به طور منظم به پزشک مراجعه کند.

به گفته عضو هیات علمی جهاددانشگاهی خراسان رضوی، با آگاهی، خودمراقبتی و درمان مناسب، مبتلایان می‌توانند بر سرطان پستان غلبه کرده و به زندگی سالم و پر از امید بازگردند.


نظر شما :