مدیر مرکزخدمات تخصصی بیماری های داخلی جهاددانشگاهی خراسان رضوی:
در صورت داشتن برنامه صحیح غذایی، روزه داری منجر به بالا رفتن ایمنی بدن می شود
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی؛ دکتر راحله میری با بیان این مطلب افزود: مصرف آب و مایعات کافی و مکرر ، استفاده از غذاهای پروتئینی بهمراه غذاهای حاوی کربوهیدرات پیچیده و سبوس دار در وعده های غذایی، استفاده از سبزیجات و میوه ها (برای تامین املاح ، ویتامینها ، آنتیاکسیدانها و فیبر) ، محدودیت در استفاده از مواد قندی ساده مثل قند و شکر و محصولات حاوی آنها و در عوض استفاده از خرمای خشک ، مویز و کشمش بجای آن در کنار نوشیدنی ها ، چای و دمنوش های گیاهی به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند.
وی تصریح کرد: در ماه رمضان امسال که شیوع کرونا را هم همزمان داریم ، روزه داری تغییر چشمگیری در توصیه های پیشین برای افزایش ایمنی بدن ایجاد نمی کند، البته به شرطی که برنامه غذایی قابل قبولی را اجرا کنیم ، بهداشت فردی مانند استفاده از ماسک و بهداشت عمومی مانند فاصلهگذاری اجتماعی، پرهیز از حضور در مکان های شلوغ و آلوده و استراحت و خواب کافی را داشته باشیم.
وی نقش وعده سحری را مهم عنوان کرد و گفت: وعده سحری بسیار مهم هست و بیدار شدن و صرف سحری و مایعات توصیه می شود . در سحری غذاهایی که ترکیبی از کربوهیدرات پیچیده ، پروتئین بهمراه سالاد و سبزیجات باشد ، استفاده گردد. مصرف غذاهایی مثل چلو خورشت سبزی، خورش آلو، خورش کرفس، ماکارونی حاوی گوشت چرخ کرده با سویا، آبگوشت کم چرب نمونه هایی از غذاهای پروتئینی کربوهیدراتی هستند. در سحر، از شربت کمشیرین تخم شربتی و خاکشیر یا میوه های آب دار غیر مدر مصرف شود.
مدیر مرکزخدمات تخصصی بیماری های داخلی جهاددانشگاهی خراسان رضوی عنوان کرد: حفظ آب و آزادسازی آرام آن در طی روز با استفاده از سبزیجات، دمنوش ها ، چای کم رنگ ، تخم شربتی و خاکشیر اتفاق میافتد. بنابر این با رعایت موارد یاد شده، تمامی نکات تغذیه که برای تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه می شود ، اعم از مصرف پروتئین ، املاح ، ویتامینها ، آب و کربوهیدرات پیچیده، بخوبی تامین می گردد.
دکتر میری خاطرنشان کرد: استفاده از غذاهای شیرین، غذاهای چرب، غذاهای شور و شوری ها، غذاهای ترش و ترشی ها و غذاهای خشک، در سحر مطلوب نیست و می تواند باعث تشنگی در طی روزگردد.
نظر شما :