معاون استاندار:
کمترین نرخ بیکاری روستایی استان در بین استانهای کشور مربوط به خراسان رضوی بوده است
به گزارش روابط عمومی سازمان جهااددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر علی رسولیان، در جلسه کمیته راهبری استانی تدوین برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی استان خراسان رضوی که در محل این سازمان برگزار شد، افزود: طرح مطالعه برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی استان به عنوان یکی از اجزای پازل اشتغال استان، تاثیرات خوبی در اشتغالزایی روستایی خراسان رضوی داشته است.
وی ادامه داد: کمترین نرخ بیکاری و افزایش نرخ اشتغال روستایی و به ویژه نرخ اشتغال زنان در پاییز 98 برغم مهاجرت روستاییان به شهرها مربوط به استان خراسان رضوی بوده است.
وی از ایجاد 76 هزار شغل در سال جاری در استان خراسان رضوی خبر داد و بیان کرد: امیدواریم با برنامهریزی انجام شده بخشی از این اشتغال مربوط به اشتغال روستایی باشد.
معاون امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شیوع کرونا منجر به آسیب دیدن بخشی از کسب و کار ها شده است، میتوان اشتغال روستایی و تولید نهادههای کشاورزی را جایگزین این کسب و کار ها نمود چرا که در حال حاضر وارد کننده برخی از نهادههای کشاورزی میباشیم.
در ادامه، دکتر رضا جمشیدی، رییس سازمان برنامه و بودجه خراسان رضوی گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه سازمان برنامه و بودجه کشور موظف شده است سالانه برای 5000 روستا در کشور برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی تهیه نماید.
وی ادامه داد: بر اساس آنچه که در این خصوص به استان خراسان رضوی ابلاغ شده است، سهم این استان 1645 روستا در طول 5 سال این برنامه است.
وی با اشاره به اینکه بر اساس این برنامه میبایستی در سال 329 روستا که 38 درصد آبادیهای بالای 25 خانوار استان را شامل میشد، مورد مطالعه قرار میگرفت، بیان کرد: آنچه که در طی سالهای 96 تا 98 در استان انجام شد مطالعه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی 1363 روستا بود که این میزان بیش از تعهد خراسان رضوی در برنامه ابلاغی بود.
رییس سازمان برنامه و بودجه خراسان رضوی عنوان کرد: در سال جاری و سال چهارم برنامه نیز با مطالعه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی 282 روستا، تعهد استان در این برنامه پایان خواهد یافت که برای مطالعه روستاهای بیشتر در سال آینده نیازمند مصوبه شورای برنامهریزی استان میباشیم.
به گفته جمشیدی، مطالعات انجام شده در روستاهای استان نشان میدهد که یک میلیون و 175 هزار نفر از یک میلیون و 700 هزار نفر جمعیت روستایی استان تحت پوشش برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی قرار گرفته اند که این میزان 334 هزار خانوار از 511 هزار خانوار روستایی استان میباشند.
در ادامه این جلسه، دکتر جواد سخدری، مدیر مرکز تجاریسازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: تهیه و تدوین برنامهها و پروژههای توسعه اقتصادی و اشتغالزایی برای هر یک از روستاهای هدف استان از اهداف طرح تهیه و تدوین برنامههای توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایـی استان خراسان رضوی است.
به گفته وی، در فاز اول این طرح، بر طرح کسب و کار در سطح روستا، در فاز دوم برزنجیرههای ارزش و خوشههای کسب و کار و در فار سوم طرح نیز برزنجیرههای ارزش و خوشههای کسب و کار و ارتباط با مثلث اقتصادی تأکید شد.
وی شناسایی زنجیره ارزش و خوشه کسب و کار موجود و تعیین نقش روستا در توسعه این زنجیرهها و خوشهها، شناسایی فرصتهای اشتغال قابل توسعه و جدید به تفکیک روستاها، دهستانها و شهرستانهای هدف و تبیین الگوی مشارکت ذینفعان مبتنی بر زیست بوم کسب و کار روستایی را از مهمترین خروجیهای طرح در سال 98 بر شمرد.
مدیر مرکز تجاریسازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی خراسان رضوی در این طرح از رویکرد پارادایم نوین توسعه روستایی استفاده شده است، تصریح کرد: تمرکز اقتصادی، حاکمیت و تمرکز نهادی، فقر، نابرابری و تمرکز بر رفاه اجتماعی، تمرکز زیست محیطی و تمرکز تکنولوژیک از ویژگی های رویکرد پارادایم نوین توسعه روستایی است.
گفتنی است که در این جلسه تنی چند از مدیران کل استان خراسان رضوی پیشنهاداتی را در خصوص طرح توسعه اقتصادی و اشتغالزایی استان ارائه دادند.
نظر شما :