با همکاری جهاددانشگاهی و اداره تعاون و کار خراسان رضوی؛

پیش رویداد اولین کمپ توانمند سازی مشاغل خانگی نوآورانه برگزار شد

۲۰ مهر ۱۳۹۸ | ۰۸:۲۲ کد : ۱۲۱۱۱ تجاری سازی فناوری و اشتغال
پیش رویداد جابزلند (اولین کمپ توانمند سازی مشاغل خانگی نوآورانه) توسط سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان در مشهد برگزار شد.
پیش رویداد اولین کمپ توانمند سازی مشاغل خانگی نوآورانه برگزار شد

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، پیش رویداد جابزلند (اولین کمپ توانمند سازی مشاغل خانگی نوآورانه) که با همکاری اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی و گروه مشاورین اینووا توس در آمفی تئاتر موسسه آموزش عالی خاوران برگزار شد.

این طرح در قالب دوره یک ماهه با محوریت توانمند سازی افراد مستعد که از طریق گزینش طرح های ارسالی داوطلبان انتخاب خواهند شد برگزار می‌شود.

محمدامین بابایی، معاون کار آفرینی و اشتغال اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در این مراسم با بیان اینکه مرکز مشاوره اینووا توس با کمک جهاد دانشگاهی برنامه جابز لند را برنامه ریزی کردند، گفت: با توجه به عملکرد خوب جهاد دانشگاهی در اردوی ملی مشاغل خانگی قرارداد جدید ۸۰ هزارنفره ای در سطح ملی در 31 استان به امضا رسید و همچنین قرارداد 6 هزار نفره ای بین معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با جهاد دانشگاهی بسته شد. در این برنامه ها جهاد با همکاری مرکز اینووا توس آموزش در زمینه ی مشاغل خانگی را انجام می‌دهد.

وی اضافه کرد: در طرح الگوی توسعه نوین مشاغل خانگی که در سال گذشته در اردوی ملی مشاغل خانگی در قالب قراردادی با جهاد دانشگاهی به امضا رسید، جهاد دانشگاهی با شناسایی مزیت‌های هر منطقه، افرادی که در این زمینه ها کار می‌کنند و توانمندسازی متناسب با استانداردهای قابل عرضه به بازار و همچنین اتصال مشاغل خانگی  به بازار را بر عهده گرفت.

وی با بیان اینکه مشاغل خانگی نیاز به رهبرانی دارد که زنجیره این مشاغل را کنترل کنند و ما امیدواریم در این دوره این مدیران تربیت شوند، افزود: اگر مشاغل خانگی به درستی مدیریت و هدایت شوند نه تنها با کالاهایی که از چین وارد می‌شوند توان رقابت دارند بلکه می‌توانند خیلی از کارخانه های داخلی را هم ورشکسته کنند.

معاون کار آفرینی و اشتغال اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی اعلام کرد: از سال ۹۵ تا کنون حدود ۲۰ هزار مجوز مشاغل خانگی صادر کرده ایم و از ابتدای صدور این مجوز ها یعنی ده سال قبل بالای 100 هزار مجوز داده شده است.

بابایی اضافه کرد: افرادی که وارد سامانه مشاغل خانگی شده اند اکثرا تسهیلات گرفته اند و رویکرد به این صورت بوده که هر فرد نیازمند تسهیلات در سامانه مشاغل خانگی ثبت نام می‌کرد. نتیجه این شده است که در مقاطع مختلف بر خلاف اینکه افراد تسهیلات گرفته اند مشاغل مورد نظر در خانوار ها ایجاد نشده و این تسهیلات خرج مشکلات و گرفتاری‌های زندگی‌شان در قسمت‌های مختلف شده است.

وی با اشاره به اینکه اعتبار تسهیلات مشاغل خانگی استان نسبت به سال گذشته یک ششم شده و از 64 میلیارد تومان به 10 میلیارد و 800 میلیون تومان رسیده است، گفت:  با توجه به کاهش اعتبار در قالب مشاغل خانگی مستقل تسهیلات نمی‌دهیم چرا که نمی‌توانیم افراد زیادی را در قالب مستقل حمایت کنیم اما در قالب شبکه پشتیبان با همین اعتبار می‌توانیم تعداد بیشتری را تحت پوشش قرار دهیم.

معاون کار آفرینی و اشتغال اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات مشال خانگی روش قیمت گذاری کالا است، خاطر نشان کرد: تولید کننده های ایرانی به ده، بیست درصد سود قانع نیستند و حداقل باید ۵۰ درصد سود کنند اما تولید کننده های خارجی مانند ترک ها با ده، بیست درصد قانع هستند و محصولشان را وارد بازار ما می‌کنند.

بابایی با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات مشاغل خانگی این است که محصول تولیدی آن ها استاندارد و کیفیت کافی برای رقابت با محصولات تولیدی در کارخانه ها را ندارد، تصریح کرد: این دروه توانمند سازی با این هدف تدوین شده است که فعالین عرصه مشاغل خانگی بتوانند به شبکه سازی و مدیریت کسب و کار خانگی مسلط شوند و بتوانند مواد اولیه را از جایی پیدا کنند که قیمت پائین تری داشته باشد و همچنین استاندارد های تولید را ارتقا بدهند و قیمت تمام شده کالا را به خوبی محاسبه کنند.

وی اظهار کرد: برای سهولت در گرفتن مجوز بهداشت در خصوص مشاغل خانگی در سطح کشوری در حال پیگیری هستیم. تا کنون در سطح استان در مبحث بهداشت و امنیت غذایی همراهی نکرده اند.

معاون کار آفرینی و اشتغال اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی تصریح کرد: مشاغل خانگی فقط باید در منزل شخصی انجام شوند اگر چندین خانواده در یک خانه کار کنند این موارد دیگر مشاغل خانگی به حساب نمی‌آید بلکه کارگاه است. پشتیبان فقط می‌تواند مواد اولیه را به خانه ای تحویل دهد و کالای تکمیل شده یا کالایی که قرار است به خانه ی دیگری برای تکمیل ببرد را تحویل بگیرد.

بابایی با اشاره به اینکه بر سر تعاریف اولیه مشاغل خانگی در استان مشکل وجود دارد، گفت: همه کسانی که کسب و کار به شکل کارگاه دارند نسبت به اداره کار، قانون کار، قانون تامین اجتماعی و قانون مالیات اعتراض و اعتقاد دارند که اگر قانون کار نباشد اشتغال بیشتر است.

وی افزود: بهترین راه هم برای این افراد که بتوانند با قانون، قانون دیگری را دور بزنند قانون مشاغل خانگی است چرا که مشاغل خانگی شامل قانون کار و تامین اجتماعی نیست.

معاون کار آفرینی و اشتغال اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی اضافه کرد: اما اعتقاد ما بر این است که فعالین مشاغل خانگی اگر بتوانند به در آمد خوبی برسند می توانند خودشان را بیمه تامین اجتماعی کنند و ما این کار را توصیه می‌کنیم.

بابایی خاطر نشان کرد: باید انجمن صنفی کارفرمایان پشتیبان مشاغل خانگی تشکیل شود تا بتوانند در قالب صنف به بخش های خوابیده ای از قانون که مورد پیگیری دستگاه های اجرایی قرار نمی‌گیرد، رسیدگی کنند. ما آن کاری را که از دستمان بر می‌آید، انجام می‌دهیم اما گاهی لازم است که بخش خصوصی هم در کنار ما پیگیری کند.

 


نظر شما :