مدیر مرکز تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی خبر داد:
شروع طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر الگوی ملی توسعه مشاغل خانگی در استان
مدیر مرکز تجاریسازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی از شروع طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر الگوی ملی توسعه مشاغل خانگی با کارفرمایی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و نظارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای 6200 نفر در کشور خبر داد که از این تعداد سهمیه استان خراسان رضوی 770 نفر میباشد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، دکتر جواد سخدری، امروز ۳ مهرماه در جلسه هم اندیشی و تبادل اطلاعات طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر الگوی ملی توسعه مشاغل خانگی با مدیر مرکز تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی گلستان، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گلستان و معاونت دفتر توسعه کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گلستان که در محل سالن اجتماعات پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد، افزود: با توجه به تدوین اسناد الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی، تدوین برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی روستایی، آمایش استان، سند توسعه اشتغال و سرمایهگذاری، سند توسعه صنعت و معدن استان خراسان رضوی توسط سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، این سندها، اطلاعات پایهای مناسبی در اختیار جهاددانشگاهی استان قرار داده است اما با این وجود عدم دسترسی به اطلاعات شفاف و روزآمد یکی از مشکلات ما در زمینه اشتغال است.
وی به اجرای طرح الگوی ملی توسعه مشاغل خانگی در استان در سال گذشته اشاره و تصریح کرد: در این طرح، شبکه توسعه کمی و کیفی دست بافتههای داری و دستگاهی، شبکه تولید قارچهای خوراکی – دارویی ارینجی، گل و گیاه، شبکه مصنوعات و دست دوزهای چرمی، شبکه تولید و فروش پای پوش(گیوه)، شبکه تولید پوشاک در استان تشکیل شده است.
به گفته مدیر مرکز تجاریسازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، برای اینکه اشتغال ناقص در کسب و کارهای کوچک خانگی به یک اشتغال کامل و با درآمد پایدار تبدیل گردد باید اقدام به شبکهسازی نمود.
دکتر سخدری به اجرای طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر الگوی ملی توسعه مشاغل خانگی اشاره و عنوان کرد: این طرح به کارفرمایی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و با نظارت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی توسط سازمان تجاریسازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی در حال انجام است.
به گفته وی، سهم استان خراسان رضوی در طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار ۷۷۰ نفر در ۸ شهرستان هدف باخرز، بجستان، داورزن، درگز، خوشاب، رشتخوار، فیروزه و کلات میباشد.
در ادامه ابوالفضل بابایی، معاون دفتر توسعه اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار ور فاه اجتماعی خراسان رضوی ضمن تقدیر از فعالیتهای جهاددانشگاهی استان در خصوص اجرای طرحهای اشتغالزایی در استان، گفت: نداشتن نقشه راه یکی از معضلات واحدهای تولید در استان است و بر این اساس اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی با راهاندازی مراکز نوآوری سعی نموده است تا به بخش های R&D واحدهای تولیدی کمک نماید.
وی با اشاره به راهاندازی مرکز نوآوری کسب و کار توسعه تعاون در استان خراسان رضوی، تصریح کرد: عمده تمرکز استان در حوزه تعاون بر تشکیل تعاونیها به ویژه تعاونیهای کوچک و خانوادگی بوده است به طوری که در استان از ۱۴ هزار تعاونی تشکیل شده تنها ۷۰۰۰ تعاونی فعالند و از این میزان نیز ۳۵۰۰ تعاونی خانوادگی می باشند.
معاون اشتغال اداره کل تعاون، کار ور فاه اجتماعی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام شده نرخ بیکاری در استان خراسان رضوی در سال گذشته تک رقمی و به ۹/۴ درصد رسیده ا ست.
همچنین در این جلسه موسی بیباک، مدیر دفتر توسعه کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گلستان با اشاره به اجرای طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی دراین استان گفت: سهم استان گلستان در این طرح ۲۲۰ نفر است.
وی مشکل اجرای این طرح در استان گلستان را بازاریابی محصولات تولید شده در طرح برشمرد و خواستار کمک و انتقال تجربیات جهاددانشگاهی خراسان رضوی در این زمینه شد.
گفتنی است که در این جلسه دکتر الهه غنیاقی، مدیر کل دفتر امور زنان و خانواده استانداری گلستان، مهندس موسی بیباک، مدیر دفتر توسعه کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان گلستان و مهندس ابراهیم شهبازی، مدیر مرکز تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی واحد گلستان، بر انتقال تجربیات جهاددانشگاهی خراسان رضوی و برگزاری جلسات مستمر طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر الگوی ملی توسعه مشاغل خانگی در این استان تاکید نمودند.
نظر شما :