تصویب «فاز سوم طرح تهیه و تدوین برنامه توسعه روستایی و اشتغالزایی خراسان رضوی» در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان

۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۹ | ۰۹:۵۷ کد : ۱۸۲۵۱ تاپ اخبار عمومی
فاز سوم« طرح تهیه و تدوین برنامه توسعه روستایی و اشتغالزایی خراسان رضوی» در شورای برنامه‌ریزی استان به تصویب رسید.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، مهندس علیرضا رزم حسینی، استاندار خراسان رضوی، در این جلسه که عصر گذشته ۲۹ اردیبهشت ماه در محل استانداری خراسان رضوی برگزار شد، درباره وضعیت عمومی کشور گفت: در یکی از سخت ترین شرایط اقتصادی پس از جنگ هستیم.

وی به شرایط به وجود آمده در سطح کشور و خسارت‌های اقتصادی شیوع بیماری کرونا اشاره و تصریح کرد: متاسفانه در یکی از سخت ترین شرایط بعد از جنگ قرار داریم، بر اثر تحریم درآمدهای نفتی به شدت کاهش و هزینه‌های دولت افزایش پیدا کرده است.

وی با اشاره به  تصویب فرآیندهای خاص بودجه در سال جاری، ادامه داد: باید بتوانیم از ظرفیت‌های قانونی مثل تهاتر، فروش دارایی‌های مازاد و واگذاری پروژه‌های نیمه تمام حداکثر بهره‌برداری را داشته باشیم.

نماینده عالی دولت در خراسان رضوی با تقدیر از حضور سعید باستانی، نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه و سیداحسان قاضی زاده، نماینده مردم فریمان، سرخس، احمد آباد و رضویه به عنوان اعضای ناظر شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان،  عنوان کرد: ر ۱۴ ماهی که خدمت این عزیزان بودیم، همدلی، صفا و صمیمت حاکم بود و همواره از نظرات کارشناسی و نقش تعیین کننده آن‌ها در کمیسیون‌های مختلف بهره بردیم.

در ادامه دکتر رضا جمشیدی، رییس سازمان برنامه و بودجه خراسان رضوی از تصویب اعتبارات جاری و عمرانی سال ۱۳۹۹ استان گفت و با اشاره به تعیین تکلیف ۷۵۵ میلیارد تومان اعتبارات هزینه‌ای برای ۲۳ دستگاه اجرایی، خاطرنشان کرد: در این جلسه درباره ۷۷ میلیارد تومان اعتبارات ۲۷ صدم درصد ارزش افزوده مربوط به حوزه تربیت بدنی و حوزه جوانان نیز تصمیم گیری شد.

وی به تعیین تکلیف ۵۳۲ میلیارد تومان اعتبارات دو درصد نفت و گاز و اعتبارات استانی به تفکیک فصول، برنامه‌ها، دستگاه‌ها و شهرستان‌ها اشاره کرد و افزود: تصویب برنامه توسعه اقتصادی و اشتغال زایی روستاهای استان موضوع دیگر جلسه بود.

وی با اشاره به اینکه بر اساس برنامه ششم توسعه باید سازمان برنامه و بودجه برای 5000 روستا در کشور برنامه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی تهیه نماید، ادامه داد: بر اساس آنچه که در این خصوص به استان خراسان رضوی ابلاغ شده است، سهم این استان 1645 روستا در طول 5 سال این برنامه است.

وی با اشاره به اینکه بر اساس این برنامه می‌بایستی در سال 329 روستا که 38 درصد آبادی‌های بالای 25 خانوار استان را شامل می‌شد،  مورد مطالعه قرار می‌گرفت، بیان کرد: آنچه که در طی سال‌های 96 تا 98 در استان انجام شد مطالعه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی 1363 روستا بود که این میزان بیش از تعهد خراسان رضوی در برنامه ابلاغی بود.

رییس سازمان برنامه و بودجه خراسان رضوی عنوان کرد: در سال جاری و سال چهارم برنامه نیز  با مطالعه توسعه اقتصادی و اشتغالزایی 282 روستا، تعهد استان در این برنامه پایان خواهد یافت که برای مطالعه روستاهای بیشتر در سال آینده نیازمند مصوبه شورای برنامه‌ریزی استان می‌باشیم.

وی واگذاری ساختمان‌های مازاد دستگاه‌های اجرایی به بعضی دیگر از دستگاه‌ها و مصوبات کارگروه امور زیربنایی و شهرسازی را از دیگر موارد بررسی شده در جلسه عنوان و یادآور شد:‌ رویه دولت بر این است که حتی الامکان پروژه‌ها را به بخش غیر دولتی واگذار یا با آن‌ها مشارکت کند و در همین راستا اعتباراتی در تبصره ۱۹ قانون بودجه مشخص شده است.

جمشیدی از آمادگی دستگاه‌های اجرایی برای واگذاری پروژه‌هایی گفت که در اختیار و مالکیت دولت است و تاکید کرد:‌ ۶۵ میلیارد تومان اعتبار در اختیار استان قرار دارد که ‌می‌تواند در قالب استفاده وجوه اداره شده، کمک بلاعوض و نیز یارانه سود تسهیلات متقاضیان از سیستم بانکی در اختیار بخش غیر دولتی قرار گیرد.

گفتنی است که دومین جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان با حضور فرمانداران استان به صورت ویدئو کنفرانس و مدیران این شورا در سالن شهید باهنر استانداری برگزار شد.

در این جلسه همچنین کارفرمای طرح تهیه و تدوین برنامه توسعه روستایی و اشتغالزایی خراسان رضوی، سازمان برنامه و بودجه و مجری آن نیز سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی تعیین شد.