توسط انتشارات جهاددانشگاهی خراسان رضوی؛
« چاپ سوم کتاب هیدروپونیک» منتشر شد
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی در بخشی از این کتاب آمده است که؛ با قرارداشتن بخش قابلملاحظهای از کشور در ناحیه خشک و نیمهخشک و تغییرات اقلیمی که به خشکسالیهای مکرر در اقصی نقاط کشور منجرشده است، چالش کمآبی بهیکی از معضلات جدی در بخش کشاورزی بدل شده است. بخشی از راهحل در مواجهه با چنین پدیدهای رویآوردن به روشهای نوین کشت محصولات کشاورزی از جمله کشت گلخانهای بهصورت هیدروپونیک میباشد که بهدلیل کارآیی بالای مصرف آب میتواند قسمتی از مشکل را برطرف نماید.
کتاب حاضر ترجمه ویرایش سوم از سلسله کتابهای جی. بنتون جونز در زمینه هیدروپونیک میباشد، این نوشتار را میتوان مجموعه جامعی از تجربیات و آنچه وی در زمینه هیدروپونیک بهرشته تحریر در آورده است، در نظر گرفت.
در این کتاب علاوه بر بیان مبانی اصلی هیدروپونیک، بهصورت عمیق به تغذیه گیاهی و نقش و کارکرد عناصر غذایی با ارائه فرمولاسیون محلولهای غذایی برای محصولات مختلف در سیستمهای متفاوت هیدروپونیک پرداخته شده است که در نوع خود کمنظیر است.
ارائه جدولهای مرجع برای بررسی کیفیت آب و محدوده مجاز عناصر غذایی و سایر شاخصهای مرتبط و همچنین ارائه پیوستهای متعدد برای انجام محاسبات و تبدیل واحدهای اندازهگیری از مزایای دیگر این کتاب میباشد. فهرستی از نکات کلیدی و ملاحظات مهم هیدروپونیک در انتهای کتاب بهطور خلاصه ارائه شده است که برای موفقیت در این نوع کشت بسیار مهم میباشد. تولیدکنندگان تجاری محصولات هیدروپونیک، محققان، دانشجویان علاقهمند به انجام آزمایشات هیدروپونیک برای مطالعات فیزیولوژیکی و سایر افراد علاقهمند کتاب حاضر را بهعنوان مرجع بسیار راهگشا و مفید خواهند یافت.
کتاب حاضر توسط جی، بنتون جونز تالیف و توسط سعیدرضا وصال با همکاری فریبرز علیزاده و مهدی قائمی ترجمه شده است.
نظر شما :